Legal: In Italia, Parintii Care Isi Incurajeaza Copii Sa Fie Vegani Ar Putea Face Inchisoare

-cute-little-babies-in-a-basket--160982

Parintii din Italia, ar putea primi pedeapsa cu inchisoarea, daca isi indeamna copiii sa devina vegani, anunta BBC.

Potrivit un proiect de lege, initiat de partidul politic conservator PDL – Forza Italia, alimentatia vegana, din care sunt excluse toate produsele de origine animala, este  considerata ,,un comportament iresponsabil si periculos”, iar daca adultii isi hranesc, astfel, copii pot sta chiar si patru ani in spatele gratiilor, potrivit Reuters.

Initiatoarea proiectului de lege este parlamentarul Elvira Savino. Aceasta sustine, faptul ca, s-a inspirtat de la cazurile de minori din Italia, care au ajuns malnutriti din cauza acestei alimentatii pe care o considera deficienta in fier, zinc si alte vitamine esentiale in dezvoltarea celor mici.

 ,,Nu am nimic impotriva beganilor sau veganismului, atat timp cat este o decizie a adultilor”, a declarat aceasta, miercuri, intr-un interviu acordat  Reuters. ,,Mi se pare absurd, faptul ca, unor parinti li se permite sa isi impuna vointa in acest sens copiilor, intr-un mod aproape fanatic, religios, de multe ori fara cunostinte stiintifice sau medicale corespunzatoare”.

 

Veganismul a luat amploare in ultimii ani, iar, in Marea Britanie, s-a raspandit cu 360 la suta, in randul populatiei, din 2006, mai precizeaza BBC, care mentioneaza, faptul ca, Serviciul National de Sanatate (NHS), din aceasta tara nu considera ca este curent este contraindicat copiilor, insa a emis recomandari cu privire la alimentatia sanatoasa a acestora.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: