Health: Activitatile Fizice Constante, Antidotul Pentru Cinci Dintre Cele Mai Comune Maladii

6a00d8345192e469e200e5529f5f368834-800wisds

Cercetatorii au analizat 174 de studii, care au fost publicate in perioada 1980-20016, si au descoperit, faptul ca, oamenii cu un nivel ridicat de activitate fizica pe saptamana, au avut un risc mai scazut de a face cancer de san, de colon, diabet, boli ale inimii sau atac cerebral.

Cercetatorii au folosit o formula, denumita ,,minutelet MET”, pentru a estima cat de multa activitate fizica asigura cel mai mare beneficiu pentru sanatate.

Minutele MET masoara cat de multa energie arde organismul in timpul activitatilor fizice.

Rezultatele studiului au aratat cel mai mare beneficiu de la 3.000 la 4.000 de minute MET pe saptamana. O persoana poate obtine 3.000 de minute MET, incluzand activitatea fizica in rutina zilnica –  Spre exemplu, 10 minute de urcat trepte, 15 minute de facut curatenie cu aspiratorul, 20 de minute de aergare sau 25 de minute de mers de jos sau cu bicicleta.

In conditiile in care, din 1990, populatia imbatraneste, iar numarul deceselor cauzate de boli cardiovasculare, sau tipurile de diabet creste, este necesara o mai mare atentie si mai multe interventii pentru a promova activitatea fizica in randul publicului general, afirma Hmwe Kyu, profesor asistent la Institute for Health Metrics and Evaluation, din Seattle, al Universitatii Washington.

,,Mai multe studii, care folosesc cuantificarea detaliata a activitatii fizice totale, vor ajuta la gasirea unei estimari mai precise pentru niveluri de activitate fizica”, concluzioneaza studiul, publicat, la 9 august, in revista de specialitate BMJ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: