Health: O Echipa De Cercetatori Olandezi A Identificat Pentru Prima Oara O Gena Care Ar Explica Partial Decalajul Dintre Aspectul Fizic Si Varsta Reala

 

 funny-shoot-supermodels-photo-wallpapers-desktop

,,Studiile anterioare au aratat, defa, faptul ca varsta perceputa deptinde, aproap in aceeasi masura, de factorii de mediu si genetici, iar aceste cercetari sunt primele care stabilesc o legatura intre perceprea batranetii si o gena specifica”, relateaza Le Qutidien du Medecin.

Cercetatatorii de la Universitatea Eramus, din Rotterdam, au studiat aproximativ 8 milioane de varietatii generice la aproape 3.000 de adulti, cu varsta medie de 65 de ani. 

Varsta cronologica (cea reala), a fost comparata cu varsta perceputa (pe baza de fotografii si in functie de riduri si de aspectul pielii), si cu variatiile genetice. A fost izolata o anumita gena, cel mai strans legata de perceperea varstei: MC1R, bine cunoscuta pentru rolul ei in colorarea parului roscat si a tenului palid. Prezenta unor variante ale acestei gene ar explica, faptul ca, unele persoane par mai batrane decat varsta lor reala.

Rezultatele au fost verificate si confirmate pe alte doua grupuri, din Germania si din Marea Britanie, asocierea fiind independenta de varsta, sex, culoarea pielii sau gradul de expunere la soare.

,,In  afara de roul sau in producerea de melanina (culoarea pielii si ten),gena MC1R este implicata si in alte procese biologice, cum ar fi inflamarea si repararea AND-ului, ceea ce ar putea explica legatura cu varsta prematura”, subliniaza Le Quotidien du Medicin. 

Dincolo de acest aspect, continuarea cercetarilor ar urma sa contribuie la o mai buna intelegere a procesului de imbatranire.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: