Business: Pepsi Reintroduce Aspartamul In Bauturile Sale Din SUA

pepsi-can-wallpaper

Gigantul bauturilor carbogazoase si al snack-urilor a decis, in aprilie 2015, sa inlocuiasca  aspartamul, indulcitorul principal, cu sucraloza, comercializata in Franta sub numele de Canderel, dupa ce mai multe studii au afirmat, faptul ca, acest indulcitor ar fi cancerigen.

Dar vanzarile nu au mers prea bine, deoarece consumatorii americani au continuat sa evite celebrele bauturi, care contin indulcitri artificiali. Vanzarile  americane la Pepsi Light au scazut cu 10% in primul trimestru, in timp ce cele de Coca Light, produse de catre compania rivala Coca Cola, au scazut cu 5.7%.

,,Consumatorii vor sa aiba dreptul de a alege in privinta bauturilor carbogazoase, prin urmare am imbogatit gama noastra de produse, care sunt pe gustul lor”, a explicat purtatorul de cuvant al companiei.

Pepsi Co va continua, astfel, sa propuna bauturi carbogazoase pe baza de sucraloza, in timp ce Coca Cola, s-a orientat, deja, spre indulcitori pe baza naturala precum stevia, o planta cu mare capacitate indulcitoare cu gust dulce – acrisor.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: