Business: Frnacezul Pierre Herme A Fost Desemnat Ce Mai Bun Cofetar Din Lume In Clasamentul ,,World’s Best Restaurants”

3d95986d5ad89495574ef7ab7a0faafb

Acestia si –a construit ,,imperiul dulce” cu ajutorul pricomigdalelor, asociate cu arome inedite, mult apreciate de consumatori din Paris, Tokyo sau Dubai.

 pierre herme - 1

Urmas a patru generatii de brutari cofetari alsacieni, cel  pe care presa l –a numit ,,Picasso al patiseriei” sau ,,Dior al deserturilor” pentru creativitatea sa, detine 47 de unitati in 12 tari.

Desi, cofetarul amator de arta si design propune colectii de ciocolate, tare si proajituri mereu reinterpretate, faima i-au adus-o indeosebi pricomigdalele, fiecare bucata vanzandu-se cu 2.10 euro.

,,Ceea ce m-a facut sa ma ocup de pricomigdale, a fost ca la inceputurile mele nu erau facute din mare lucru: cafea, ciocolata, vanilie. Mi –am spus, atunci, ca acolo, exista un spatiu de creativitate de explorat”, a declarat acesta pentru AFP.

In anii 1980, s-a lansat in asocieri inovatoare de arome, ,,pentru a face gustul pricomigdalelor mai mudic”, savoarea fiind cu atat mai bogata cu cat garniitura este mai generoasa, potrivit celului mai bun cofetar din lume.

Pierre Herme si-a fondat firma in 1997, alaturi de Charles Znaty, inaugurand primul spatiu in Japonia, inainte de Franta.

Printre asociereli de arome care se bbucura de cel mai mare succes se numara pricomigdalele cu ulei de masline si vanilie, Mogador – ciocolata cu lapte si fructul pasiunii – sau Ispahan, best smeller cu zmeura, litichi si trandafir.

De asemenea, Herme este adept a colaborarilor cu alti creatori, fie ca este vorba de parfumierul Jean – Michel Duriez, fostul ,,nas” al Rochas, sau de catre artisti ca italianul Giuseppe Penone, a carui opera i-a inspirtat un butuc de Craciun.

In prezent, artistul francez Nicolas Buffe iluestreaza ambalajele preparatelor sale cu universul sau feeric, jumatate manga, jumatate baroc.

La 54 de ani si 40 de ani de cariera, Pierre Herme are statuia sa de ceara in cadrul Muzeului Grevin din Paris, iar numele sau figureaza in dictionarul Larousse.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: