Health > Conectarea Frecventa La Retelele De Socializare Creste Riscul De Anorexie Sau Bulimie

swimsuit-woman-in-998172

Retelele de socializare nu sunt lipsite de riscuri pentru sanatate. Studiul cercetatorilor americani, aparut in Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, sustine ca abuzul de astfel de mijloace de comunicare accentueaza riscul unor tulburari ale comportamentului alimentar.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Pittsburgh au intervievat 1.765 de persoane, cu varste cuprinse intre 19 si 32 de ani, despre felul in care folosesc 11 retele de socializare. Printre acestea, Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, YouTube sau Pintrest.

Voluntarii au raspuns apoi la un chestionar despre obiceiurile lor alimentare, iar cercetatorii au pus impreuna datele.

Cei care isi consulta regulat contul de pe o retea de socializare in cursul unei zile prezinta un risc de 2.2 ori mai mare sa dezvolte o tulburare alimentara, precum anorexia sau bulimia. La persoanele care petrec cel mai mult timp consultandu-si profilul intr-o saptamana, riscul creste la 2.6. constatarea este valabila indiferent de varsta, sex sau venitul utilizatorului.

,,Retelele de socializare combina numeroase aspecte vizuale din media traditionala si, in plus, ofera posibilitatea interactiunii si a difuzarii unor stereotipuri care pot duce la tulburari alimentare si la complexe”, explica Jaime Sidani, autotul principal al studiului. Astfel, expunerea la imagini este mai puternica decat in cazul revistelor, de exemplu.

Cercetatorii precizeaza totusi ca nu s-a stabilit clar daca retelele de socializare alimenteaza tulburarile de comportament.

,,Persoanele care au tulburari de comportament alimentar si de percepere a propriului corp pot apela la retelele de socializare pentru a intra in legatura cu altele care au aceeasi probleme”, a afirmat Brian Primack, un alt autor al studiului.

De asemenea, cei doi cercetatori au declarat ca intentioneaza sa isi aprofundeze cercetarea pentru a preveni mai eficient tulburarile de comportament.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: