Travel: Romanii Prefera Hotelurile De Categorie Superioara Pentru Vacante Dar Nu Si In Cazul City Break-urilor Potrivit Unui Studiu Realizat De Catre O Agentie De Turism Online

113144

Romanii sunt tot mai interesati de city – break-uri, iar destinatiile de top sunt Roma, Barcelona, Milano, Venetia si Londra, potrivit unei analize de piata.

Din aceeasi analiza rezulta ca Sardinia, Dubai, Cipru, Malta si Costa del Sol sunt destinatiile preferate ale romanilor, cand vine vorba de vacantele la plaja.

,,Romanii sunt calatori inteligenti, cauta cel mai bun raport hotel/pret. Pentru vacantele de vara, la plaja, aleg, de obicei, un hotel cu un standard mai ridicat, insa, pentru city – break-uri se indreapta catre hotelurile de 3 stele. Pe de alta parte, in ceea ce priveste distanta intre data rezervarii si a calatoriei, romanii tind sa-si rezerve vacantele destul de aproape de data de plecare”, a declarat Jrnos Barits, Managing Director Wizz Tours, agentia care a realizat studiul.

De obicei, romanii aleg city-break-urile calatoresc in cuplu, prefera hotelurile de 3 stele, iar valoarea medie a rezervarii este de 530 de euro. Pe de alta parte, cei care aleg vacantele la plaja opteaza pentru un hotel de categorie a sederii lor este de sase zile. In acest caz e vorba, de cele mai multe ori, de grupuri alcatuite din trei persoane, iar valoarea medie a pachetului de calatorie este de 760 de euro.

Si calatoriile spre Romania sunt in crestere, numarul rezervarilor pe site-ul agentiei de turism fiind in primele 4 luni cu 45%mai mare fata de aceeasi perioada din 2015. Cei mai multi turisti provin din Germania, Italia, Israel, Suedia si Marea Britanie. Traficul de calatori dinspre Peninsula Scandinava creste, la randul sau, cu rapiditate, datorita dezvoltarii recente a rutelor Wizz Air.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: