Fluffy Friends: Bataile Inimii Cainilor Sunt Sincronizate Cu Cele Ale Stapanilor Lor

IMG_20160227_175649

Oamenii de stiinta australieni au descoperit o noua dovada a iubirii caninilor fata de stapanii lor si a legaturi extrem de puternice dintre ei: sincronizarea pulastiior inimii

Cercatatorii implicati, in studiu, au separat trei caini de proprietarii lor, le-au atasat monitoare cardiace si apoi au urmarit ce s-a intamplat atunci cand animalele si stapanii lor s-au reunit. Acestia au descoperit ca, in ciuda vitezei diferite, bataile inimii lor au urmat acelasi model ritmic.

Mia Cobb, cercetatoare la Universitatea Monash din Melbourne, s-a declarat impresionata de aceasta armonizare, care are un efect pozitiv semnificativ asupra starii noastre generale.

Insa, colegul ei Craig Duncan  are marcat, la randul sau, ca stresul este un factor distrugator, masjor, in societatea de astazi si, cum suntem tot mai ocupati, aceasta descoperire este un lucru foarte important, care ne poate ajuta.

,,Proiectul Hearts Aligned” isi propune sa arate modul in care detinerea unui animal de companie ne poate ajuta sa facem fata in mod pozitiv stresului vietii de zi cu zi”, a mai eclarat aceasta.

Studiul, care a fost sponsorizat de catre compania de produse alimentare pentru caini Pedigree, insinueaza ca a avea un caine este bine pentru combaterea stresului si, poate, pentru inima”. Acest lucru este sustinut si de alte lucrari stiintifice, inclusiv de un studiu al American Hearts Association, care a sugera ca proprietarii de animale de companie au inimi mai sanatoase decat alte persoane, aminteste The Telegraph.

Proprietarii de caini au simtiti si ei acest beneficiu. Aceasta se datoreaza, probabil, partial, faptului ca oamenii care au caini trebuie sa mearga la plimbare cu ei.

Sursa> the telegraph

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: