Health: Ministerul Sanatatii Va Lansa De La 1 Iulie Programul Screening Prenatal Pentru Combaterea Nasterilor Prenatale

Pregnant-Woman

Disrectorul Institutului Pentru Sanatatea Mamei Si Copilului Bucuresti a anuntat faptul ca, Ministerul Sanatatii va lansa, la nivel national, incepand cu data de 1 iulie, screeningul prenata, pentru luarea in evidenta a gravidelor, astfel incat, sa fie prevenite nasterile premature.

,,Ministerul Sanatatii a realizat ca mama si copilul trebuie sa fie o prioritate nationala de asistenta medicala. In acest sens, doreste ca, pana in 30 iunie, sa definitiveze normele metodologice si sa se lanseze, de la 1 iulie, la nivel national, screeningul prenatal pentru identificarea grupurilor de risc cu malformatii genetice si prevenirea nasterilor premature. Vor fi screeninguri privind hipoacuzita, retinopatia si tratamentul la prematuri si alimentatia sanatoasa pentru copiii intre 1 – 6 ani. Daca reusim sa aducem gravide in primul trimestru de sarcina pentru a fi luate in eviedenta la medicul de familie, se poate da o previziune privind nasterea prematura”, declarat Suciu.

De asemenea, acesta a avertizat asupra unor date ,,ingrijoratoare~ la nivel national in ceea ce priveste si situatia gravidelor din Romania.

,,Fata de 1930, cand erau inregistrati 35 de nascuti vii de mia de locuitori, in anul 2014, avem 8.3 nascuti vii (185.785), mentinandu-se deficitul negativ. Din total, un sfert din femei au nascut fara sa fi mers vreodata la un consult, astfel ca peste 41.000 de gravide au nascut fara nici o consultatie prenatala. Media nasterilor premature este dubla fata de tarile din UE, trebuie facut ceva”, a mai adaugat Suciu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: