Business & Travel: City Break-Urile In Europa S-Au Ieftinit Cu 15 – 20% Incepand Cu 1 Mai

cinque-terre-copyright-gaspar-janos-best-romantic-destinations-in-europe-european-best-destinations

Vacantele de tip city break, in Europa, au intrat, incepand cu luna mai, in ceea ce sepoate numi ,,exrasezon”, care va dura pana la sfarsitul lunii august, interval in care tarifele serviciilor de cazare vor scadea cu pana la 15 – 20%, conform unui studiu realizat de catre o agentie de turism online.

Micsorarea preturilor este generata, in special, de scaderea cererii, interesul turistilor mutandu-se catre pachetele tip charter, in destinatii cu mare si plaja, unde acestia se pot bucura de relaxare, valuri si vizite optionale.

Majoritatea turistilor care cumpara vacante online au ales, deja, pentru vara aceasta, pachete in locatii insorite, precum insulele grecesti, cum ar fi Chania, Creta, Lefkada sau Santorini, dar si pentru Tenerife sau Mallorca, Cipru, Croatia sau Portugalia,

 

,,Este un efect normal al pietei. Vara asta perioada concediilor prelungite in destinatii calde, majoritatea cu mare, plaje si atractii la indemana si mai puti a sejurilor active, in destinatii urbane”, a declarat Remus Visan, directorul general al Paravion, agentia de turism online, care a realizat studiul mentionat.

Marile orase europene tind sa fie lasate pe plan secund de catre turisti pe timpul verii, care prefera sa le viziteze primavara sau toamna, cand nici caldura nu este suocanta in marile aglomeratii urbane.

Potrivit datelor analizate de catre Paravion, tarifele cele mai ridicate pentru sejururi in capitalele europene se inregistreaza in lunile considerate high season/varf de sezon, pentru acest tip de vacante, respectiv aprile, mai, septembrie sau octombrie.

Cele mai mari scaderi ale tarifelor pentru pachetele de tip city break incepand cu 1 mai ajung la 20%, in orase din Italia, Cehia sau Olanda.

 Astfel, daca in materie un sejur de doua zile in Roma, cu cazare la hotel de trei stele, mic dejun si bilete de avion incluse, costa, in medie 315 euro/persoana, in iunie, acelasi pachet poate fi achizitionat cu 275 de euro.

De asemenea, costul unui city break de 2 nopti in Amsterdam,cu cazare tot la hotel de 3 stele, cu mic dejun si zbor dus /intors inclus, se ridica la peste 450 euro in plin sezon, dar scade la circa 410 euro/persoana in iunie. Cei care  vor sa vada Praga pe timp de vara o pot face intr-un buget mediu de 240 euro/persoana, fata de 300 de euro/persoana, costul unui pachet cu 2 nopti de cazare la trei stele si biletele de avion in luna martie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: