Business: Volkswagen A Detronat Toyata Din Pozitia De Lider Mondial In Primul Triestru

volkswagen-midsize-coupe-concept-2014-beijing-auto-show_100464441_l

Vanzarile mondiale realizate de catre constructorul auto japonez Toyota Moter Corp, in primele trei luni ale acestui an, au fost inferioare celor realizate de catre rivalul german Volkswagen AG, in conditiile in care o serie o perturbari ale productiei risca sa puna in pericol pozitia de lider al indistruiei auto, detinuta  de grupul nipon , in ultimii pantru ani.

In trimestrul ianuarie/martie 2016, Toyota a vandut 2.46 milioane vehicule la nivel mondial, in scadere cu 2.3% comparativ cu perioada similara a anului trecut, a declarat, marti, purtatorul de cuvant de la Toyota, Kayo Doi.

In schimb, vanzarile Volkswagen au crescut cu 0.8% pana la 2.5 milioane unitati, chiar daca grupul german trece, in prezent, prin cea mai grava criza din istoria sa.

Afectata, deja, de o intrerupere de 7  zile a activitatii la uzinele sale din Japonia, in luna februarie, Toyota, se asteapta ca productia sa locala, sa fie amputata cu alte 80.000 de vehicule, din cauza recentului cutremur care a devastat Japonia. Ceea ce inseamna ca, aceste pierdueri de productie vor pune sub semnul intrebarii capacitatea celor de la Toyota de a-si pastra, pentru cel de-al cincilea an, pozitia de cel mai mare constructor auto mondial, avand in vedere ca rivalul Volkswagen profita de cresterea vanzarilor in Europa si China.

Sursa:Bloomberg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: