Fashion: Castelul Colle Noir Al Designerului Christian Dior A Fost Restaurat

Chateau_de_la_colle_noire2

Christian Dior a cumparat Chateau de la Colle Noi in anul 1951. Iar domeniul din Montauroux urma sa devina locul de suflet al designerului, care isi gasea acolo linista. Acolo el isi imbogatea creativitatea.

Dior s-a implicat in decorarea impunatoarei resedinte. Tot el a fost cel care a proiectat gredina ednica, care i-a servit drept sursa de inpiratie pentru cele mai renumite parfumuri ale sale.

Dupa disparitia fulgeratoare a designerului Christian Dior, la 29 octombrie 1957, sora sa, Catherine, a vandut castelul impreuna cu domeniul de 50 de hectare, care inconjura celebrul castel. In timp proprietarii resedintei s-au succedat, iar acesta urma sa reintre in posesia Casei Dior in anul 2013.

Povestea designerului Christian Dior si a regiunii Grasse este una fascinanata. Se leaga de anii cand, in tineretea sa creatorul de moda s-a refugiat in aceasta zona primitoare, in perioada Ocupatiei. Idila s-a cu Grasse a continuat odata cu descoperirea exceptionalelor flori care l-au inspirat sa creeze primele parfumuri, adevarate coloane de rezistenta ale legendei Chrisian Dior, printre care Miss Dior, Eau Freche,  Dioraa, Diorissimo si Eau Sauvage.  Prezenta designerului la Grasse a fost consolidata atunci cand, cu cativa ani inainte de moartea sa, a inceput restaurarea castelului Colle Noire, pe care l-a transformat intr-un domeniu fertil, menit sa produca, printre altele, recolte generoase de flori parfumate.

Cand Cristian Dior a devenit proprietarul Chateau de La Colle Noir, el se intorcea in regiunea pe care o iunea inca din tinerete. Dupa falimentul familiei sale, odata cu criza din 1929, ei s-au mutat la tara, regiunea Var. mai tarziu, in timpul Ocupatiei, Dior s-a retras aici si a cultivat legume pentru ca el si cei apropiati sa supravietuiasca. La sfarsitul razboiului, cand a devenit un celebru creator de moda, Dior era iremediabil indragostit de Grasse. Ce l-a atras pe Christian Dior la aceasta regiune a fost, pe langa frumusetea salbatica a naturii, onestitatea oamenilor care cultivau pamantul in vremuri grele si, mai  presus de toate, dragostea fata de soara sa Catherine, care locuia acolo si se ocupa cu cultivarea florilor parfumate.

In trei ani, Christian Dior Parfumes, a reusit sa redea straluicirea  castelului,  prin refacerea  decorurilor, proiectate de insusi Christian Dior, precum si prin  reconstruirea gradinii, odata cu replantarea trandafirului de mai si a iasomiei de Grasse. De asemenea, structura castelului a fost regandita, iar cele 28 de camere originale fiind transformate in 7 apartamente, care vor permite Casei Dior sa organizeze, in acel spariu, evenimente speciale si sa –si primeasca acolo, colaboratorii sau clientii.

Francois Demachy, parfumierul Casei Dior, al carui laborator este amenajat acum in zona Fantanilor Parfumate din Montauroux, este originar din aceasta regiune si a initiat legaturi cu generatiile tinere de cultivatori de flori, a caror pasiune contribuie la revigorarea regiunii Grasse.

Renumita regiune, al carei sol este extre de benefic pentru florile de esenta, a inflorit in prima jumatate a secolului al XX-lea. Aici se cultiva tone de trandafiri de mai, Iasomia Grandiflorum si Neroli. Este nevoie de o tona de trandafiri de mai pentru a se obtine 1.5 kilograme de 600 – 700 de kilograme de iasomie de Grasse pentru a se obtine un kilogram de esenta si  de o tona de Oranhe Blossom pentru un kilogram de esenta Neroli.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: