Business: Vila Giocondei Din Italia A Fost Scoasa La Vanzare

DSC_4685

 

Vila din Toscana care a apartinut familiei lui Francesco del Giocondo, sotul Lisei Gherardi, considerata modelul Giocondei lui Leonardo da Vinci a fost scoasa la vanzare, a anuntat, joi, o firma imobiliara.

Cunoscuta, in prezent, sub numele de Villa Antiori,  cladirea se afla la 5 kilometri de Florenta, si a fost proprietatea familei del Giocondo din 1498 pana in 1517, in timpul vietii Lisei Gherardini, nascuta in anul 1479 si disparuta in 1542.

Identitatea modelului celebrului tabloul al maestrului Renasterii italiene, nu a fost niciodata stabilita cu certitudine, insa, multi experti apreciaza ca este un portret al sotiei lui Francesco del Giocondo, comandat in anul 1503 de catre acest negustor de matase florentin.

Vila a ajuns, la sfarsitul secolului al XIX-lea, in proprietatea unei familii bogate, din domeniul vinului, Antinori, care a a pastrat-o cateva decenii. Ea isi datoraza aspectul actual lucrarilor de renovare, realizate, la inceputul secolului al XX-lea, de catre marchiza Nathalie Antinori.

Proprietatea scoasa la vanzarea se compune dintr-o cladire principala, o capela si alte constructii, unele cuu destinatie agricola, precum si din vaste terenuri, printre care o gradina cu lamai de 3.700 de metri patrati.

,,Pretul vilei depaseste 10 milioane de euro”, a declarat pentru AFP firma Lionard Luxury Real Estate, careia I s-a incredintat vanzarea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: