Fotbal: Liga Profesionista De Fotbal Sustine Intr-Un Comunicat De Presa Publicat Pe Site-Ul Sau Ca Detinatorii Drepturilor Tv Refuza Modificarea Programului Ligii I Conform Propunerii Selectionerului

1615331

 

Surse din cadrul LPF au  declarat, marti, pentru Agerpres, ca Anghel Iordanescu,  doreste ca ultima etapa a play-off-ului Ligii I, stabilita pentru data de 7 mai, sa se devanseze cu cateva zile, dau chiar o saptamana, pentru a putea avea jucatorii la dispozitie inaintea amicalelor Romaniei, din 22, 26 si 29 mai. De asemenea, data finalei Cupei Ligii, in prezent 11 mai, ar trebui modificata.

Conform propunerii lui Anghel Iordanescu, la 7 mai s-ar putea distupa finala Cupei Romaniei, dupa care ar urma o vacanta de 10 zile pentru jucatori. Dupa vacanta, fotbalistii ar intra in cantonamentul echipei nationale, pentru partidele amicale din 22, 26 si 29 mai.

 

LPF sustine, ca a demonstrat ca este alaturi de echipa nationala, in incercarea de a obtine rezultate remarcabile la Campionatul European, din Franta, acceptand ca Liga I sa se incheie mult mai devreme, decat campionatele altor tari.

 

,,Liga Profesionista de Fotbal a acceptat ca programul echipelor de club care vor furniza cei mai multi jucatori lotului national (in preliminarii numarul lor a dost de 16!) sa se incheie inaintea tuturor celorlalte campionate nationale din tarile cu care ne vom intalni la turneul final al Campionatului European (n.r. in weekendul 7 – 8 mai 2016). De asemenea, Liga Profesionista de Fotbal a acceptat ca finala Cupei Ligii Adeplast sa se dispute intr-o zi de miercuri, respectiv la data de 11 mai 2016, ceea ce putea afecta incasarile dintr-un astfel de meci, fiind un fapt stiut ca o finala jucata intr-o zi de weekend aduce un numar considerabil mai mare de spectatori in tribune. Subliniem ca alte ligii profesioniste europene, din tari care au de asemenea obiective la turneul final al Campionatului European din vara, isi incheie competitiile interne dupa data de disputare a ultimei etape din  play – off-ul Campionatului National Liga 1. Astfel, in Anglia, Premier League se termina, pe 15 mai 2016, in Italia, Serie A are ultima etapa programata tot pe 15 mai, aceeasi data de final fiind valabila si pentru Bundesliga, dar si pentru campionatele din Franta, Spania, Portugalia, Austria, Cehia, Ucraina si Croatia. Mai mult, Elvetia, adversara noastra din cel de-al doilea meci de la EURO, isi incheie campionatul la 25 mai. Poate ca ar trebui sa amintim si ca finalele de Cupa din aceste tari, calificate la turneul final, sunt programate pe 21 mai (in Germania, Italia, Franta), pe 29 mai in Elvetia, pe 22 mai in Spania si Portugalia. Iar exemplele pot continua. Sa mai spunem ca adversara noastra de la Lyon, Albania, are ultima etapa de campionat programata pe 21 mai”, se mentioneaza in campionatul Ligii.

 

LPF cere respect din partea lui Anghel Iordanescu, cand acesta solicita modificarea programului Ligii I, mentionand ca gruparile care ofera jucatori primei reprezentative au nevoie de banii din drepturile TV.

,,Nu vrem, sub nicio forma, sa intra intr-o polemica, echipa nationala este cu adevarat pentru noi, cei care reprezentam Liga 1 si fotbalul profesionist din Romania, o prioritate si actionam ca atare. Tinem sa subliniem, insa, ca fotbalul romanesc, Liga 1, ca toate celalalte competitii similare europene traieste, in buna parte, datorita banilor pe care Ii ofera detinatorii drepturilor media. Acestia au refuzat, insa, categoric comprimarea Campionatului National Liga 1, aratand ca vor solicita despagubiri financiare, in situatia in care se va modifica programul competitional apropat initial de Cex al FRF. Ii reamintim  domnului Anghel Iordanescu ca, Liga 1 reprezinta o resura permanenta de talente pentru echipa nationala, iar banii televiziunilor sunt principala sursa de finantare pentru  majoritatea clubilor din campionatul intern. Cine cere respect, trebuie sa ofere respect”, se mai preziceaza in comunicatul principal.

 

Oficialii Ligii spera ca prin aceste cerinte, Anghel Iordanescu, nu isi cauta scuze pentru un eventual esec, la EURO 2016.

,,Domnul Anghel Iordanescu a incercat, din pacate, sa induca in eroare oprina publica, dupa aceeasi strategie adoptata in cazul clublui Steaua, cand in Comitetul Executiv al FRF, a afirmat ca nu are nevoie de jucatorii echipei campioane, deoarece ii cunoaste, deja, foarte bine, pentru ca ulterior, sa spuna cu totul altceva reprezentantilor presei, subliniind ca din cauza Ligi Profesioniste de Fotbal nu pot fi organizate jocuri de pregatire cu intreh lotul dorit. Aceeasi tactica a folosit-o domnul Anghel Iordanescu si atunci cand a invocat ca Romania a ratat meciurile amicale cu Anglia si Olanda, din pricina programului competitional al Ligii 1, uitand sa precizeze ca in Anglia campionatul se termina cu o saptamana mai tarziu ca in Romania, iar in Olanda la aceeasi data. Incheiem, cu speranta ca domnul Iordanescu nu isi cauta scuze pentru un eventual esec la turneul final al Campionatului European, indicand de pe acum cu degetul un vinovat imaginar, respectiv Liga Profesionista de Fotbal “, au explicat reprezentantii LPF.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: