Sport: Arena Nationala Se Va Redeschide In Aceasta Saptamana

National%20Arena,Bucharest

Comisia tehnica de la Ministerul Dezvoltarii Regionale a decis ca,  membrana acoperisului Arenei Nationale, nu prezinta niciun fel de pericol in caz de incendiu, iar cel mai mare stadion, din Romania, poate fi redeschis, a anuntat, pe contul sau de Facebook, Razvan Sava, primarul interimar al Bucurestiului.

 

Intrunita, astazi, la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Comisia tehnica, a decis ca, membrana acoperisului stadionului National Arena, este de clasa ,,B”, ceea ce inseamna o siguranta sporita la foc. Decizia a fost luata, in urma analizelor facute la un laborator din Italia, testele efectuate in Romania, de catre ISU, aratand ca  membrana s-ar include la clasa ,,C”.

 

,,Am primit, astazi, agrementul din partea Ministerului Dezvoltarii, in baza solicitarii, pe care am trimis-o, insotita de expertiza laboratorului, din Italia. Este confirmata incadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce inseamna ca, acum, putem intra in legalitate, cu Arena Nationala. Mai asteptam avizul IGSU, dar acesta devine o formalitate, in acest moment.  Ma bucur, de asemenea, ca n-am fost nevoiti sa apelam la solutia inlocuirii acoperisului. Ar fi fost costisitor si inutil. Suntem pe drumul cel bun. Avem, acum, o Arena Nationala moderna, clasificata, dupa toate standardele europene, care poate fi deschisa evenimentelor sportive in conditii de siguranta”, a scris pe contul sau de Facebook, Razvan Sava.

 

Constructorul, Max Bogl, este asteptat pentru a ridica agrementul, iar ca urmare a acestei decizii, stadionul National Arena, poate fi redeschis, in urmatoarele zile. Primul meci, care ar putea fi gazduit, pe cel mai mare stadion, din Romania, este Dinamo Bucuresti – Pandurii Targu Jiu, din etapa a 3 –a, a play-off-ului Ligii 1, la fotbal, asta, dupa ce Federatia Romana de Fotbal, a anuntat, ca jocurile cu Lituania si Spania, se vor disputa la Giurgiu, respectiv Cluj Napoca.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: