Fashion Tips: Care Este Cea Mai Buna Culoare De Purtat La Un Interviu De Angajare

WHAT-TO-WEAR-TO-WORK-THIS-SUMMER

Julie Bishop, blogger pentru website-ul de recrutare Glassdor si cea care a pus bazele Jobhop, un site unde angajatii si candidatii pot sa se conecteze, crede ca exista intre culoare haineor si sanselor de reusita ale  unui candidat.

Aceasta a dezvaluit, intr-un articol, pentru The Independent, cateva dintre secretele prin care, cu ajutorul culorii hainelor, un candidat ar putea influenta in mod pozitiv decizia angajatorului.

 

Asortati Culoarea Hainelor Cu Nevoie Angajatorului

Documentati-va pentru a afla ce cauta compania si imbracati-va in concordanta cu aceasta informatie.

,,Se grabesc un angajat pentru rolul respectiv? Daca da, ati putea purta o culoare care sa sporeasca urgenta. Rosu si albastru roial sunt culori folosite deseori in vanzari pentru a stimula impulsul cumpararii – poate o eserata rosie sau o cravata albastra ar putea ajuta grabirea deiciziei”, a declarat Bishop.

 

Ganditi-va la cultura companiei si la mesajul pe care vreti sa il transmiteti

Ganditi-va la semnificatia culorilor in tara originara a companiei pentru care aplicati pentru un post. Spre exemplu, culoarea oranj este asociata in Statele Unite ale Americii cu pericolul sau cu prizonierii – un mesaj pe care nu aiti vrea sa il transmiteti. Daca aplicati pentru  u n loc de munca intr-o companie olandeza, aceasta ar putea putea fi in schimb cea mai potrivita culoare – in Olanda, aceasta este culoarea familiei regale oandeze si toata lumea o  poarta la Ziua Regelui. Este, de asemenea, culoarea echipei nationale de fotbal. In China, culoarea rosie reprezinta norocul, iar in Japonia, galben inseamna curaj.

 

Daca Aveti Indoilei, Alegeti Albastru

Daca nu reusiti sa aflati mai multe informatii despre cultura organizationala a companiei sau despre ce tip de persoana cauta, nu va asumati riscuri. Cea mai buna culoare de purtat la un interviu de angajare pentru care nu ati reusit sa va documentati suficient este albastru

 

Culoarea Ar Trebui Sa Fie Potrivita Brandului Companiei Unde Vreti Sa Va Angajati

Potrivit culorii hainelor cu cea  reprezentativa pentru companie ar putea sa va ofere un avantaj fata de competitie.

 

Purtati Culoarea Preferata

Daca alegeti sa purtati culoarea preferata, cel care va intervieveaza va afla, astfel, mai multe despre caracterul, atitudinea si gradul de incredere pe care le aveti, potrivit recrutorului.

 

Este important sa fiti subtil

Sa va imbracati, de exemplu, in roz din cap pana-n picioare, nu va niciodata o idee buna, conclizioneaza Bishop, pentru site-ul Go4It.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: