Health: Barbatii Care Isi Pun Telefonul Mobil Intr-Un Buzunar De La Pantaloni Risca Sa Aiba Probleme De Fertilitate

1

Caldura si activitatea electromagnetica, emise de un telefon  mobil, sunt elemente principale care distrug calitatea spermei si spermatozoizii.

Calitatea spermei, in randul barbatilor din tarile occidentale, este in continua scadere, acest fapt fiind considerat drept factorul ce cauzeaza aproximativ 40% din nereusitele cuplurilor de a concepe un copil.

Cercetarile conduse de un expert britanic de fertilitate  ii avertizeaza pe barbati despre riscurile ,,dependentei” de telefoanele mobile.

O echipa israeliana de oameni de stiinta a monitorizat 106 de barbati, care au frecventat o clinca, tipm de un an.

Studiul a artata ca, barbatii care au vorbit la telefonul mobil mai mult de o ora pe zi, au fost de doua ori mai suceptibili de a avea o calitate scazuta a spermei. La fel ca aceia care au vorbit mai putin de ora, dar care vorbeau la telefon in timp ce dispozitivul se afla la incarcat. Aceste categorii de barbati au o probabilitate dubla de a suferi probleme de fertilitate.

De asemenea, s-a constata ca 47 dintre barbatii care au tinut telefoanele la o distanta de 50 de centimetri de zona inghinala, au avut un nivel spermatic grav afectat, comparativ cu doar 11% din populatia generala.

,,Numarul spermatozoizilor a scazut atat de mult, incat, conceptia ar deveni foarte dificiala. Daca incercati sa concepeti un copil, si nu va reuseste timp de un an, ar trebui sa va ganditi ca, poate telefonul mobil este de vina”, a declarat Matha Dimfeld, de la Universitatea Technion, din Haifa, autoarea studiului.

,,Oamenii trebuie sa se gandeasca la starea lor de sanatate, si sa incerce sa nu mai fie dependenti de telefoanele lor”, a spus profesorul Gedis Grudzinskas, un consultant in domeniul fertilitatii, in cadrul Spitalului londonez St. Georgen.

Studiul concluzioneaza ca barbatii care planifica sa conceapa un copil cu partenerele lor, ar trebui sa isi opreasca dispozitivele in timpul incarcarii lor si sa le pastreze la o distanta de cel putin 50 de centrimetri de zona inghinala.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: