Business: Bloemenbeling Aalsmeer , Cel Mai Mare Centru de Licitatii De Flori Din Lume

DSC_0034

Orasul Aalsmeer, din Regatul Tarilor de Jos, este gazda celui mai mare centru de licitatii dedicat florilor din lume, Bloemenveling Aalsmeer, unde, zilnic, sunt vandute, aproximativ, 19  milioane de flori si 2 milioane de plante, din peste 12.000 de varietati. Cifra de afaceri a unei singure zile ajunge la suma de 6 milioane de euro (7.2 milioane de dolari sau 4 milioane de lire sterline), potrivit guinnessworldrecords.com.

 

Suprafata totala a cladirii acopera 2.6 milioane mp, fiind egala cu suprafata a 400 de terenuri de fotbal.

 

Compania are 3.200 de angajati si o retea formatata din 7.000 de cultivatori, care furnizeaza flori si plante si aproximativ 1.400 de cumparatori in vederea exportului. Aproximativ 85%, dintre produse sunt exportate in Europa, respectiv in Germania, Marea Britanie, Italia, Franta si Rusia, restul produselor ajung in SUA. In general, VBA, importa din Belgia, Germania, Kenya, Etiopia si Israel. Exista cinci sali de licitatii, unde au loc aproximativ 55.000 de tranzactii pe zi.

 

Centrul de licitatii este deschis publicului, astfel incat, cei care doresc sa vada o licitatie de flori pot face acest lucru in zilele de luni, marti, miercuri si vineri, intre orele 7.00 – 11.00, si joi, intre orele 7.00 – 9.00, se arata pe siteul floraholland.com. in zilele de sambata si duminica, de sarbatorile nationale si pe 31 decembrie, centrul este inchis publicului.

Aalsmeer, este un oras din nordul Olandei, situat la 13 kilometri de capitala Amsterdam. Pe langa faptul ca,  este cel mai mare centru de licitatii de flori din lume, orasul mai este cunoscut si pentru statiunea experimentala de floricultura, cat si pentru numeroasele plantatii floricole.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: