Beauty: Oamenii De Stiinta Au Descoperit Enzima Care Ar Putea Duce La Sfarsitul Ridurilor

12105833_1118106258201879_9072568552265783569_n

Oameni de stiinta de la universitatea din Nwcastel (Anglia), au  reusit sa identifice enzima care confera tineretea pielii. Descoperire care ar permite dezvoltarea unor produse apte sa refaca vitalitatea epidermei.

Mitochondrial complex II, numele enimei descoperite de echipa condusa de catre profesorul Mark Birck Machin, face ca piela sa fie intina, supla si elastica in perioada tineretii, relateaza publicatia The Telegraph. Cu timpul, actiunea ei scade si apar ridurile.

Odata enzima descoperita, cercetatorii doresc, acum, sa gaseasca un mijloc de refacere a pielii. Studiul publicat in Journal of Investigative Dermatology, s-a desfasurat pe 27 de voluntari, cu varste cuprinse intre 6 si 72 de ani.

,,Cercetatarile noastre ne-au facut sa identificam o tinta de urmarit: dezvoltarea unor produse care sa poata lupta impotriva imbatranirii biologice. De acum, se pot elabora tratamente, adaptate fiecarei varste, fiecarui tip de piele si fiecarei zone a corpului care are nevoie de ele”, a explicat Mark Birch Machin.

De asemenea, la modul general, rezultatele cercetatorilor britanici ar putea contribui la o mai buna intelegere a procesului imbatranirii celorlalte organe ale corpului, si la o asistenta imbunatatita in privinta unor boli legate de varsta, precum cancerul precizeaza site-ul directmatin.fr.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: