Formula 1: Ferrari A Prezentat Monopostul SF16-H

Presentata-la-SF16-H

Scuderia Ferrari a prezentat, vineri, doar pe internet, noul sau monopost, SF16-H, in culorile rosu si alb, care va incerca, in 2016, sa invinga monoposturile Mercedes, in Campionatul Mondial de Formula 1.

 

Tandemul pilotilor ramane neschimbat. Format din doi campioni mondiali, Sebastria Vettle si Kimi Raikkonen.

Faptul cel mai marcant a fost culoarea rosu – alb, in loc de rosu complent, din ultimii ani. Banda alba transversala, care evoca un pachet de tigari, reamineste de monoposturile Ferrari 312T, pilotate de Niki Lauda, in anii 70.

Austriacul, care se afla acum in conducrea Mercedes, s-a batutu pentru Titlul Mondial, cu James Hunt, in 1976, apoi l-a castigat in 1977. In ambele situatii, Ferrari a castigat campionatul constructorilor.

Un al doilea interesant, logoul Alga Romeo (grupul Fiat), figureaza la loc de cinste, pe flancurile noului monopost. PDG-ul de la Ferrari si de Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Sergio Marchionne, a declarat, in aceasta interna, ca doreste o revenire a Alfa Romeo in F1, pe termen mediu, in cadrul unui eventual cu Scuderia Ferrari.

,,Este o zi foarte mare pentru noi. Nu doar pentru ca avem privilegiul sa aratam lumii intregi ceea ce am facut, in ulimul an, dar si pentru ca este pentru prima data cand il vedem in intregime. L-am vazut, deseori, in imaginatia noastra, la montaj, sau la vopsit, insa, astazi este pentru prima data cand il vedem in intregime. De abia astept sa-l vad ruland”, a declarat, emotionat, James Allison, directorul tehnic al Scuderiei Ferrari.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: