Fashion: Doua Noi Muzee Dedicate Designerului Yves Saint Laurent Vor Fi Deschise In 2017

yves saint laurent

In toamna anului 2017, doua noi muzee vor fi deschise, in onoarea creatiilor designerului Yves Saint Laurent. Primul va avea locatia in Paris, iar cel de al doilea va avea sediul in exoticul Marrakesh.

Ambele destinatii fiind foarte dragi designeului.

Muzeul din Paris, va avea locatia in 5 Avenue Marceau, la ateliarul in care Yves Saint Laurent a creat cele mai iconice piese vestimentare, intre anii 1974 – 2002. De asemenea, aceasta a gazduit si Fundatia Pierre Berge – Yves Saint Laurent, incepamand cu anul 2014. In aprilie 2016, Fundatia isi va inchide portile pentru a permite efectuarea lucrarilor de renovare necesare pregatirii noului proiect. Nathalie Criniere si Jaques Grange au fost chemati sa recreeze atmosfera originala a casei de moda, in noul spatiu care va gazdui studioul de design si saloanele haute couture.

In acelasi timp, la mii de kilometri distanta, un al doilea muzeu se pregateste pe Rue Yves Saint Laurent, in Marrakesh, in apropiere de Jardin Majorelle, locatie pe care designerul si Pierre Berge au salvat-o de la transformarea intr-un hotel, in anul 1980 si au transformat-o intr-o adevarata atractie pentru localnici si turisti.

Yves Saint Laurent a inceput sa dezvolte un atasament pentru orasul marocan in anul 1966, inspirandu-se de aici in anii ce aveau sa urmeaza.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: