Man’s Journal: Romania Va Sarbatori ,,Ziua Barbatului” In 19 Noiembrie

tumblr_inline_ntaa7evaas1t1zivk_540

Deputatii au adoptat, miercuri, o lege prin care ziua de ,,8 Martie” este declarata ,,Ziua Femeii” si cea de ,,19 Noiembrie”, ,,Ziua Barbatilor”, alesii sustinand ca ,,sarbatorirea celor  doua zile este un prilej de a imbunatatii relatiile dintre sexe”, si de a promova ,,metode masculine pozitive”, nu doar vedete.

Legea  a fost adoptata cu 204 voturi ,,pentru”, 16 voturi ,,impreuna” si 63 de ,,abtineri” si va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

 

Potrivit propunerii legislative initiate de cinci senatori de la PSD si PNL, autoritatile administratiei publice pot organiza manifestari si actiuni publice dedicate sarbatoririi acestor zile, iar Televiziunea Publica si Societatea Romana de Radiodifuziune vor putea include in programele lor ,,emisiuni dedicate promovarii drepturilor femeii sau, dupa caz, drepturilor barbatilor”.

Potrivit Raportului Comisiei pentru egaliatate de sexe din Camera Deputatilor, propunerea legislativa ,,are ca scop eliminarea discriminarii dintre femei si barbati si cresterea gradului de constientizare prin concilierea vietii de familie cu cea personala. Sarbatorirea celor doua zile este un prilej de a imbunatatii relatiile dintre sexe”. Membrii Comisiei pentru egalitate de sanse mai sustin ca ,,Ziua femeii nu trebuie confundate cu cea  a mamei si ziua barbatului nu trebuie confundata cu cea a  tatalui”.

 

In expunerea de motive a proiectului de lege se arata ca ,,in contextul in care vorbim despre egalitatea de sanse intre fem

ei si barbati, si celebrarea zilei femeii, putine persoane cunosc, insa faptul ca exista si o zi internationala a barbatului”, celebrata, in data de 19 noiembrie, in aproape 60 de state.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: