Arome & Savoare: Spuma De Zmeura, Afine Si Sfecla

 

29recipehealth-articleLarge-v2

Psihologii afirma ca mancarea ne atrage privirea, cat si papilele gustative. Culoarea vibranta si textura catifelata a acestei combinatii bogate in vitamina C de sfecla, zmeura si suc de afine este de-a dreptul irezistibila.

 

Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 sfecle coapte (125 g), racite, taiate cuburi mari
  • 50 g zmeura proaspata sau congelata
  • 1 cana suc de afine, racit
  • 1 cana iaurt degresat
  • Zmeura rece pentru ornat (optional)

Mod de preparare:

  1. Intr-un robot de bucatarie, sau blender se pun sfecla, zmeura si sucul de afine. Se mixeaza pana se obtine un piure omogen.
  2. Se trece piureul prin strecuratoare si se scurge intr-o cana mare. Se adauga aproape toata cantitatea de iaurt si se amesteca.
  3. Se toarna compozitia in 4 pahare. In fiecare pahar se toarna deasupra cate ¼ din iaurtul ramas. Se orneaza cu zmeura, dupa preferinte. Se serveste imediat.

O portie din delcioasa spuma contine aproximativ 90  calorii, 4 grame  proteine, 18 grame  carbohidrati, 1 gram  grasime, 1 gram grasimi saturate, 5 miligrame colesterol, 2 grame fibre si 75 miligrame sodiu.

Truc: pentru a spori savoarea spumei favorite, adaugati cateva plante aromate, cum ar fi: patrunjel tocat, menta tocata sau cateva fire de marar sau fenicul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: