Sport: Noul Val De Arestari In Randul Responsabilitatilor FIFA

fifa - logo

Un nou val de arestari in randul responsabililor FIFA a avut loc, joi dimineata, in Elvetia fiind retinuti cu aceasta ocazie 12 actuali sau fosti oficiali al forului fotbalistic mondia, anunta publica americana New York Times, pe site=ul sau.

Aceasta operatiune a fost efectuata la cererea justitiei americane si are loc la sapte luini dupa un prim val de arestari pentru frauda, coruptie si spalare de bani, in cursul caruia au ajuns in spatele  gratiilor 18 persoane, printre care s-au numarat mai multi oficiali ai FIFA.

Operatiunea de joi a debutat la ora 6.00 am, si a avizat, in principal, hotelul Baut au Loc din Zurich, care a fost deja teatrul primului val de arestari, pe 27 mai.

Sepp Blatter, presedintele demisionar al FIFA, nu figureaza printre persoanele interpelate la Zurich, precizeaza New York Times, citat de Agerpres.

De asemenea, New York Times adauga, totodata, citand surse anonime, ca justitia americana va demeara, joi dimineaza, procedurile de punere sub acuzare pentru cei retinuti.

Anchetatorii americani au evidentiati faptul ca responsabili ai fotbalului mondial au primit mita si comisioane pentru atribuirea turneelor finale ale Cupei Mondiale si vanzarea drepturilor tv si comerciale.

Ca si in luna mai, aceasta operatiune are loc cu ocazia reuniunii Comitetului Executiv al FIFA, din 2 – 3 decembrie, la Zurich, si care urmeaza sa dezbata reformele cruciale pentru viitorul Federatiei Internationale, puternic afectata de scandalul de coruptie declansat in prima parte a anului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: