Fashion & Business: Calendarul Pirelli 2016 Aduce O Noua Abordare

pirelli - natalia v

Producatorul italian Pirelli, devenit celebru si prin caledarul sau anual cu femei, din industria modei sau a filmului, care sunt, de regula, dezbracate si in pozitii provocatoare, a propus pentru  anului 2016 o alta abordare pentru cunoscutul calendar.

In locul imaginilor ,,usor pornografice”, autorii calendarului propun imagini cu femei influente din diverse domenii – cultura, sport, business, etc. – reprezentate ale unor elite care inspirta; miscarea vvine, dupa ce ani la rand calendarele Pirelli, desi extre de admirite de sexul masculin, au nemutumit lumea femeilor prin faptul ca perpetuau o reprezentare a femeii strict ca ,,obiect sexual”.

Desi femeile prezentate in paginile calendarului 2016 sunt, si mai imbracate si mai putin imbracate, nu aceasta este ideea calendarului, de data aceasta. Fotografa care sta in spatele proiectului Pirelli 2016, este Annie Leibovitz, castigatoare a numeroase premii si, totodata, un nume important in arta fotografica moderna.

,,Am inceput prin a ma gandi la rolurile pe care le au femeile care au realizat ceva. Am vrut sa fac o serie clasica de portrete. Femeile trebuiau sa arate puternice, dar, totodata, naturale, asa ca am ales sa fac lucrurile simplu, ca un exercitiu in studio. Acest calendar este complet diferit. Ideea de baza a fost sa avem imagini foarte sincere, nimic sa nu fie amagitor, inselator, in ele”, a declarat Annie Leibovitz.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: