Social Life: Facebook Isi Ajuta Utilizatorii Sa Limiteze Interactiunile Pe Reteaua Sociala Cu Fostii Lor Parteneri

Facebook-knows-when-you’re-in-Love1.jpg

Facebook a inceput testeze, saptamana trecuta, o serie de instrumente optionale ce permit utlizatorilor sa limiteze interactiunile, pe reteaua sociala, cu fostii lor parteneri.

Cu ajutorul noilor instrumente vor putea fi vazute mai putin pe Facebook numele sau fotografia de profil a unui fost partener, fara a-l scoate din lista de prietenei sau a-l bloca, precizeaza compania americana, intr-un mesaj postat pe blog-ul sau oficial, citata de AFP.

Reteaua de socializare propune de mult timp utilizatorilor sai sa-si precizeze situatia amoroasa, oferind, pe langa celebru „intr-o relatie complicata”, optiunea de a se declara ,,celibatar” sau „in relatie”. In acest ultim caz cu o serie de alte variante, cum ar fi „logodit”, ,,casatorit”, „in uniune civila” si chiar ,,divortat” sau ,,despartit”.

Noile instrumente sunt declansate atunci cand un utilizator modifica statul situatiei amoroase pentru a semnala ca o relatie este incheiata. Facebook propune apoi o serie de optiuni.

Utilizatorul poate alege sa limiteze aparitia in sectiunea ,,Noutati” a profilului sau a postarilor fostilor parteneri sau sa continue sa le urmareasca activitatea la fel ca inainte. In acelasi mod, pot decide, sau nu, sa ascunda fostului partener propriile fotografii, clipuri si actualizari de status. Si un al treile instrument ofera posibilitatea de a edita, daca este necesar, in bloc sau de la caz la caz, postari vechi, pentru a elimina astfel identificari pe fotografii ale cuplului.

„Incepem sa testam aceste optiuni in SUA pe dispozitive mobile si vom face schimbari si vom extinde disponibilitatea lor in functie de ceea ce vor spune utilizatorii”, a informat Facebook, care a precizat ca toate aceste aplicatii sunt optionale. Facebook a explicat ca  va face schimbarile si va extinde implementarea lor in functie de feedback-ul utilizatorilor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: