Fashion Tips: Culorile pe Care Le Purtam Transmit Mesaje Importante Despre Personalitatea Noastra

 

 

beautiful-prom-dresses-instagram-junebugs-and-georgia-peaches--the-adventures-of-modern-june-pictures.png

 

Hainele pe care le purtam transmit unele mesaje si informatii despre personalitatea noastra. Iar, daca nu sunt atenti la ce alegem sa purtam, este posibil sa facem o impresie grsita si, mai tarziu, sa regretam alegerile facute.

In doar cinci munite, de cand ne vede prima data, un strain isi formeaza anumite pareri despre noi. Indiferent daca mergem la un interviu de angajare sau la o intalnire romantica, tinuta aleasa are un rol foarte important, relateaza Medical Daily.

Psihologia culorilor este esentiala si aplicata din cele mai vechi timpuri, in viata de zi cu zi. Exista culori feminine si culori masculine, culori care stimuleaza pofta de mancare sau culori care evoca anumite emotii.

Alegerea culorilor spune multe si despre personalitatea noastra. De exemplu, culorile deschise sugereaza prietenie, iar cele inchise autoritate. De asemenea, 90% dintre consumatori observa mai intai culoarea unui produs, potrivit unui studiu canadian.

Culoarea rosie este asociata cu pasiunea, cu o emotie puternica, dar si cu agresivitatea si competitia. Barbatii care poarta rosu sunt considerati mai agresivi, chiar si intr-un context neutru, se arata intr-un studiu publicat in revista Biology Letters. Femeile care se imbraca in rosu, sunt percepute insa diferit, fiind considerate mai atragatoare, iar barbatii le cauta compania.

In schimb, culoarea albastru sugereaza putere, cunoastere, seriozitate, integritate. De asemenea, aceasta culoare stimuleaza creativitatea si asigura o senzatie de calm, de liniste.

 

Persoanele care poarta o tinuta formala, de exemplu un costum, sunt considerate ca avand o gandire mai abstracta, capabila sa rezolve probleme si sa analizeze teorii complexe. De asemenea, sunt considerate mai puternice. Studiile arata un alt lucru interesant: cei care poarta aceste haine tind sa fie influentati de ele si incep si ei sa se simta mai puternici, sa gandeasca mai abstract.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: