Art & Cultura: 300 de Expozanti si 700 De Evenimente Editoriale La Targul International Gaudeamus

gaudeamus

Aproximativ 300 de expozanti, peste 700 de evenimente editoriale, participani in premiera, dar si mult surprize ii asteapta, anul acesta, pe iubitorii de literatura, in perioada 18  – 22 noiembrie, la Targul International Gaudeamus – Carte de invatatura din Bucuresti.

 

Vor fi aproximativ 300 de expozanti, un nucleu puternic si bine definit de edituri romanesti cu traditie, institutii de invatamant, difuzori de carte si publicatii, asociatii profesionale si organizatii active din domeniile de cultura si educatie, prezente in fiecare an la Gaudeamus, carora li se adauga numerosi participani, in premiera, si peste 700 de evenimente editoriale si profesionale.

Invitatul de onoare al editiei, din acest an, este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania, iar presedintele de onoare al Targului Gaudeamus 2015 este Victor Ieronim Stoichita, reputat cercetator si profesor de istoria artei, stabilit in prezent in Elvetia.

GADIF, instituie creata in urma summit-ului Francofeniei de la Montreux, din 2010, de reprezentantii statelor si guvernelor membre ale Organizatiei Internationale a Francofoniei in Romania, are ca obiectiv sustinerea si promovarea limbii franceze si a valorilor de diversitate culturala si lingvistica, de pace, democratie si drepturile omului.

Programul variat al invitatului de onoare cuprinde peste 20 de evenimente organizate in acest interval in incinta targului si in alte spatii din Bucuresti (mese rotunde cu tematica francofona, lansari de carte, o expozitie de fotografii suprarealiste si numeroase alte activitati, sustinute de scriitori, artisti, profesori de istoria artei si a literaturii, nume bine cunoscute in peisajul cultural contemporan francofon).

Ca in fiecare an, si la aceasta editie vor fi oferite premiile Targului Internationalului Gaudeamus, pe 22 noiembrie, de la 17.00.

Accesul publicului in incinta targului se va face pe baza biletelor, in valoare de 5 lei, si a abonamentelor de intrare, in valoare de 10 lei, valabile pentru toata perioada, care va constitui, totodata, su suportul pentru Tombola Gaudeamus.

Ca si la editiile precedente, numeroase categorii de public, bine reprezentate ca pondere in numarul total de vizitatori, vor beneficia de acces gratuit in incinta: prescolarii, elevii, studentii, cadrele didactice, alti profesionisti din domeniile editorial – eductational, jurnalistii, pensionarii, persoanele cu dizabilitati si insotitorii acestora, grupurile organizate, sunt cei pot intra gratuit la targ, pe baza documentelor specifice fiecare categorii.

Programul de vizitare al Targului International Gaudeamus, este zilnic, intre orele 10.00 si 20.00.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: