Auctions: Diamantul “Blue Moon” Vandut La Licitatie Unui Miliardar Din Hong Kong Pentru O Suma Record

blue - moon - josephine - 1

Un diamant albastru spectaculos de 12.03 carate a fost achizitionat, miercuri seara, la Geneva,  in cadrul unei licitatii organizate de Casa Sotherby’s, pentru suma recorad de 48, 4 milioane de dolari (48, 6 milioane de franci elvetieni), informeaza AFP.

Diamantul „Blue Moon” i-a revenit magnatului imobiliar Joseph Lau, condamnat in 2014, pentru coruptie la Macao, capitala mondiala a jocurilor de noroc, care a renumit piatra „Blue Moon of Josephine”, in semn de omagiu pentru fiica sa de sapte ani.

In ajun, miliardarul din Hong Kong, cheltuise 28, 5 milioane de dolari pentru un diamant roz montat intr-un inel, de 16.08 carate, redenumit, imediat, „Sweet Josephine”.

Potrivit persoanei care a condus licitatia, „Blue Moon” a doborat mai multe recorduri, „cel pentru cel mai scump diamant, indiferent de culoarea sa, cel pentru cea mai scumpa bijuterie vanduta la licitatie, si cel pentru pret pe carat”.

Diamantul rectangular, cu dimensiunile de 1.55 centimetri pe 1,34 centimetri, fusese estimat inainte de vanzare la suma de 25 – 55 milioane de dolari.

Nu este prima data cand Joseph Lau (64 de ani) ii ofera fiicei sale bijuterii rare. In 2009, el a oferit, potrivit presei, 9.5 milioane de dolari pentru un alt diamant albastru, redenumit „Star of Josephine”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: