Fotbal: Romania Va Disputa Un Meci Amecial Cu Spania, 27 Martie

nationala-romaniei1

Federatia Romana de Fotbal are bucuria sa anunte o partida de exceptie pentru echipa nationala: pe 27 martie 2016, Romania va juca, acasa, impotriva Spaniei. Triculorii vor avea in fata reprezentativa care a triumfat in ultimele doua editii de Campionat European si care a castigat titlul mondial in 2010, echipa calificata, de asemenea, la EURO 2016 si pentru care au evoluat, pe durata ultimelor preliminarii, fotbalisti precum Fabregas, Pique, Mata, Sergio Ramos sau Iniesta”, precizeaza Federatia Romana de Fotbal intr-un comunicat.

Detaliile privind ora si locul, unde suporterii romani vor putea urmari meciul dintre „Tricoliri” si echipa pregatita de Vicente del Bosque, vor fi stabilite ulterior, se mai precizeaza, in acelasi comunicat al FRF. Insa, cel mai probabil, jocul echipei nationale cu Spania, se va disputa pe Arena Nationala, din Capitala.

Selectionatele Romaniei si Spaniei s-au intalnit, pana in prezent, de 15 ori, ambele formatii inregistrand cate cinci victorii, alte  cinci jocuri incheindu-se nedecis.

Ultima confruntare, dintre cele doua echipe, a avut loc pe 16 noiembrie 2006, la Cadiz, Romania invingand atunci Spania, cu 1 – 0, prin golul inscris de Ciprian Maricam in minutul 58.

De atunci, echipa Spaniei a cucerit doua titluri de campioana Europeana (2008 si 2016), precum si primul sau titlu de campioana a lumii, in 2010, la Mondialul din Africa de Sud.

Romania si Spania s-au intalnit, ultima oara intr-un meci oficial, la turneul final al Campionatului European, editia 1996, victoria revenind atunci ibericilor, cu 2  – 1.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: