Fotbal – Razvan Burleanu :”Reprezentantii Primariei Spun Ca Arena Nationala Va Primi Avizul ISU Pana La Sfarsitul Saptamanii”

Razvan-Burleanu

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat, luni, la Casa Fotbalului, ca reprezentantii Primariei Capitalei i-au dat asigurari ca Arena Nationala va primi avizul pentru securitate in caz de incendiu din partea Inspectoratului Pentru Situatii De Urgenta (ISU) pana la sfarsitul saptamanii, iar in acest caz acesta va putea gazdui derby-ul Dinamo/Steaua, programat in 22 noiembrie, in cadrul etapei a 18 – a Ligii I.

Oficialul s-a aratat surprins de faptul ca arena din Capitala nu avea acest aviz, motiv pentru care partida Steaua/FC Botosani (scor 5/3, in cadrul etapei a -17-a a Ligii I), a fost mutata pe Stadionul „Dr. Constantin Radulescu” din Cluj.

M-a surprins si pe mine, nu stiam ca Arena Nationala nu are aviz. Cand faci toate intalnirile, inclusiv cu ISU, te astepti sa ai toate autorizatiile si avizele. Apoi, organizatorii din Cupa Romaniei sau de Cupa Ligii au luat toate autorizatiile pentru focurile de artificii si apoi au aflat ca nu le aveau de fapt, iar e o chestie foarte ciudata. Dar am discutat cu cei de la Primariei si sunt foarte increzatori ca pana la sfarsitul acestei saptamani lucrurile se vor rezolva. Pana acum a existat un aviz provizoriu, nu unul definitiv din partea ISU. Pentru a se juca derby-ul Dinamo/Steaua, pe Arena Nationala este nevoie ca Primaria sa obtina pana la finalu acestei saptamani acest aviz”, a declarat Presedintele FRF.

Problema Arenei Nationala o reprezinta gradul de ignifugare al acoperisului retractabil, sustine Burleanu. „Problema apare in ceea ce priveste gradele de ignifugare la acoperisul Arenei Nationale. In sensul ca in Germania (n.r.- Arena Nationala a fost construita dupa modelul stadionului din Frankfurt), treapta a treia este treapta maxima, in ceea ce priveste gradul de ignifugare, in timp ce in Romania operam cu cinci clase de ignifugare. Automat consideri ca a trei treapta de acolo reprezinta treapta a cincea de aici. Cam asta este ceea ce reprezentantii Primariei Capitalei trebuie sa seteze cu cei de la ISU. Iar, dupa analiza care se face acum, de fapt, stadioanele noi au probleme cu acest aviz. Stadioanele vechi se pare ca nu au probleme”, a mai explicat Razvan Burleanu.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal spera ca echipa nationala sa demonstreze, in partida amincala, din 17 noiembrie, cu Italia, ca merita sa evolueze la EURO 2016. „Imi doresc, sa aratam la acest meci ca suntem o echipa care merita sa fie prezenta la Euro. Cam asta este obiectivul, pe care mi l –am setat si eu si staful tehnic. Ne masuram fortele cu echipe care sunt calificate la Euro. Inclusiv pentru anul viitor pregatim meciuri amicale de acelasi calibru”, a mentionat oficialul FRF.

Razvan Burleanu a fost prezent, luni, la Casa Fotbalului, la deschiderea programului Fotball Management Scheme, alaturi de Michael Van Praag, presedinte al Federatiei de Fotbal din Olanda si vicepresedinte UEFA.

La cursurile de managementul fotbalului, sustinute de experti avizati de UEFA, participa reprezentanti de la cubluri din primele trei esaloane din Romania, dar si de fotbal feminin, futsal si fotbal pe plaja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: