Halloween: English Heritage Vrea Sa Inlocuiasca Dovlecii Cu Napii Traditionali

smiling-halloween-pumpkin-11287402097oWvg

Organizatia Nationala Engleza Pentru Patrimoniu, English Heritage, a lansat, luni, un apel britanicilor sa revina la radacinile sarbatorii de Halloween si sa inlocuiasca dovlecii cu napii, chiar daca sunt mai greu de sculptat, informeaza AFP

Mult inainte ca dovleacu sa devina principalul element de decor pentru Halloween, locuitorii insulelor britanice sculptau figuri insapaimantatoare in napi, pe care ii asezau in fata portilor pentru a speria spiritele malefice”, explica, intr-un comunicat, English Heritage.

Este o traditie care vine dintr-un basm in care un barbat numit Jack este condamnat, pentru ca ar fi incercat sa-l insele pe diavol, sa rataceasca pe pamant cu un carbune aprins in interiorul unui nap pentru a-si lumina drumul (Jack –o – lantern)”, se mai arata in comunicat.

In cursul secolului al XIX-lea, imigrantii europeni in SUA au adus cu ei aceasta traditie si au descoperit ca dovleacul, originar din America, era mai usor de sculptat.

Fie ca este vorba de dovleci sculptati, de glume sau de dulciuri, mute din traditiile asociate sarbatorii de Hallooween provin din folclorul european si nu sunt inventii americane”, a explicat Michael Carter, istoric la English Heritage, citat in comunicat.

Halloween isi are originile in festivalul celtic Samhain, care celebra mortii in noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie. Scris initial Samuin, numele provin din irlandeza veche si inseamna „sfarsitul verii”.

Festivalul Samhain sarbatoreste sfarsitul „jumatatii luminoase”, a anului si inceputul „jumatatii intunecate” si este, uneori, considerat a fi „Anul Nou Celtic”.

Sursa:AFP

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: