Sport Time: Mircea Lucescu Va Deveni Miercuri Al Cincilea Antrenor Cu 100 De Meciuri In Liga Campionilor

mircea lucescu - 1

Tehnicianul echipei Șahtior Donețk, Mircea Lucescu, va deveni, miercuri, al cincilea antrenor care atinge cifra de 100 de meciuri în Liga Campionilor. Lucescu, se alătură, astfel selecționerului Alex Ferguson, francezului Arsene Wenger, italianului Carlo Ancelotti și portughezului Jose Mourinho.

Potrivit statisticilor prezentate, de site-ul uefa.com, Mircea Lucescu s-a aflat pe banca tehnică în 14 sezoane, la 99 de meciuri (35 de victorii, 24 de remize și 40 de înfrângeri) din Liga Campionilor. Astfel, Lucescu s-a aflat 64 de meciuri la conducerea echipei Șahtior, 26 de meciuri la conducerea echipei Galatasaray, 6  meciuri la conducerea echipei Beșiktaș și 3 meciuri la conducerea echipei Internazionale Milano.

 Adversarele cel mai des întâlnite, de către Mircea Lucescu, au fost FC Barcelona – 8 meciuri (2 victorii, 1 remiză, 5 înfrângeri) și AS Roma – 6 meciuri (3 victorii, 3 remize, 1 înfrângere).

Mircea Lucescu, a ajuns până în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în sezoanele 1998/1999 cu Internazionale Milano, Galatasaray (2010/2011) și Șahtior Donețk.

Fostul internațional, Danut Lupu a comentat pentru Mayeiah performanțele extraordinare reușite de antrenorul roman.

,,Dacă avem în vedere, faptul că, în cariera lui, până în prezent, nu a antrenat echipe sonore, din fotbalul internațional,  cum au antrenat ceilalți tehnicieni, care au atins acest număr, înaintea lui, trebuie sa-i dăm prioritate lui Mircea Lucescu. Pentru că, a reușit niște rezultate foarte pozitive cu echipe mici. Nu a antrenat echipe precum Real Madrid. Nu a antrenat în Anglia, echipe mari precum Manchester sau Liverpool. Totuși, a strâns foarte multe jocuri în Champions League. Asta, și, datorită faptului că, părerea mea, este unul dintre cei mai buni antrenori din Europa.

A construit singur Șahtior Donețk.  Până  când să ajungă el la Șahtior aceasta era o echipa care nu deținea un palmares internațional, și, nici în campionatul din Ucraina nu avea rezultate spectaculoase. De când a ajuns el acolo, dacă nu mă înșel, în șapte ani de zile, au luat de șase ori campionatul, au câștigat o cupă UEFA, iar în ultimii șape ani, joacă mereu în primăvara europeană.Eu spun că sunt niște rezultate foarte bune, cu o echipă care, repet, totuși nu este clasată extraordinar, în topurile internaționale.

 Din păcate, Mircea Lucescu este un antrenor care nu a avut, niciodată, noroc la tragerile la sorți. În general, a căzut cu echipe foarte grele. Mereu a avut adversare precum Barcelona, Roma. Dacă ne uitam în ierarhia fotbalului mondial, unde se situează AS Roma și unde este clasata Șahtior Donețk.

 Mircea Lucescu este un antrenor căruia îi place să construiască echipe. Nu a preluat, niciodată, o echipă pe care să nu o construiască el singur. Excepție fiind Internazionale Milano. Rapid, Dinamo,Galatasaray sau  Beșiktaș au fost echipe construite de el.  Ii place foarte mult să joace cu jucători tineri. De asemenea, îi place să formeze jucători.

Il cunoscu pe Mircea Lucescu din 1985, este un antrenor care iubește fotbalul și pune foarte mult suflet în ceea ce face. Cu o săptămână înainte să avem un meci, ne punea la video, pe vremea aia era video.. la casete, si priveam, toate meciurile echipei cu care urma să jucam, știam fel în care dădeau pase, driblează sau centrează fiecare adversar și acum  procedează la fel la echipa sa actuala” își amintește fostul internațional.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: