What’s Buzz: Donald Trump A Intrat In Conflict Cu Steve Tyler

Steven-Tyler-Rolling-Stone-Super-Bowl-Party

Dupa ce a intrat in conflict cu comunitatea hispanica, din cauza comentariilor sale, cu privire la pericolul reprezentat de imigratia mexicanilor, Donald Trump, favoritul republican pentru candidatura la presedentia Statelor Unite ale Americii, a reusit sa atraga reactii negative si din partea industriei muzicale, conform materialului publicat de rollingstone.com.

De asemeanea, conform publicatiei The Hollywood Reporter, reprezentantii legali ai solistului formatiei Aerosmith, Steven Tyler, i –au trimis candidatului republican o notificare legala cu privire la folosirea acestei melodii in campania sa. „Trump for President”, nu are permisiunea clientului nostru pentru a folosit „Dream On” sau oricare alta piesa din catalogul muzical al clientului nostru in legatura cu campania sa electorala pentru ca ofera o falsa impresie ca clientul nostru ar avea vreo legatura sau ar sustine ambitiile prezidentiale ale domnului Trump”.

Acesta este cel de – al doilea avertisment, pe care Donald Trump, il primeste din partea formatiei Aerosmith. Primul a venit dupa folosirea aceleiasi piese la un miting electoral, desfasurat la 21 august la Mobile Alabama, insa Trump a continuat sa foloseasca aceeasi coloana sonora. De aceasta data, insa, avocatii lui Steven Tyler i-au dar lui Donald Trump un iltimatum: „Daca Trump for President” nu va respecta aceasta solicitare, clientul nostru se va vedea obligat sa apeleze la toate caile legale de care dispune”.

Folosirea melodiilor trupei Aerosmith nu este intamplatoare, avand in vedere faptul ca Joe Perry, chitaristul si co-liderul formatiei alaturi de Steven Tyler, si – a exprimat simpatiile republicane, intr-un interviu din 2012, spunand ca ramane, in mod categoric „un republican de moda veche”. De astfel, si Steven Tyler parea sa aiba o relatie buna cu Donald Trump in perioada in care era membru in juriul concursului Miss USA. In septembrie 2014, Trump si-a postat pe reteaua de socializare Twitter, reactia dupa participarea la un concert Aerosmith, in care a laudat performanta scenica a lui Tyler.

Dream On” este ultima piesa, rock-clasic, folosita fara permisiune in campania electorala a lui Donald Trump, dupa piesele „It’s the End of the World as We Know It (And I Fell Fine)” semnata de R.E.M. si „Rockin’ in the Free World” semnata de Neil Young.

„Sa va ia naiba, pe toti acesti oameni mici si tristi, ahiati dupa atentie si bolnavi de putere”, a fost reactia, fara echivoc, a solistului trupei R.E.M., Michael Stipe, dupa folosirea piesei sale in campania electorala a lui Trump. „Nu folosi muzica mea sau vocea mea, in gluma ta de camapanie electorala pentru tampiti”.

Un purtator de cuvant al lui Neil Young a prezentat, de asemenea, un comunicat in legatura cu acest subiect, in luna iunie: „Donald Trump nu are autorizatia de a folosit „Rokin’ in the Free World”, in camapania sa electorala. Neil Young, cetatean canadian, este sustinator al lui Bernie Sanders pentru presedentia Statelor Unite ale Americii”. La putin timp, dupa acest comunicat, Trump a renuntat la folosirea acestei piese, in campania sa, melodia fiind, insa, preluata de Bernie Sanders.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: