Legal Advices: Noile Reguli Pentru Obtinerea Permisului De Conducere Intra In Vigoare De Luni, 5 Octombrie

porche cayenne s 1

Incepand de luni, proba practica pentru obtinerea permisului auto va putea fi sustinuta din nou, in caz de esec, fara a mai repeta proba teoretica, insa cu conditia efectuarii a sase ore de pregatire intre doua examene.

Ordinul ministrului Afacerilor Interne pentru modificarea si completarea unui ordin din 2010 privinf procedua de examinare pentru obtinerea permisului de conducere sa intre in viguar luni, 5 octombrie.

Potrivit noilor modificari, promovarea probei teoretice va permite sustinerea succesiva a probei practice pentru o perioada de un an de la data absolvirii cursurilor de pregatire teoretica si practica, iar in cazul nepromovarii probei practice, aceasta poate fi reluata, fara sustinerea probei teoretice, dupa cel putin 15 zile de la data examenului si prezentarea dovezii efectuarii a sase ore de pregatire practica.

Proba practica se sustie astfel: numai in poligon, pentru autovehiculele din categoria AM, in poligon si traseu, pentru autovehiculele din categoriile A1, A2 si A, numai in traseu, pentru autovehicuele din categoriile B1, B, BE,C1,C1E,C,CE, D1, D1E, D, TR,TB si TV.

Candidatii la obtinerea unui permis de conducere din categoria AM(mopede) care fac dovada absolvirii anterior date de 19 ianuarie 2013 a cursului de legislatie rutiera specific conducerii mopedelor pe drumurile publice in cadrul unei unitati autorizate se pot prezenta la examen fara sa mai faca dovada absolvirii unei scoli de soferi, se mai arata in Ordinul de Ministru.

De asemenea, la sustinerea probei practice in traseu pentru categoriile A1,A2 si A, candidatul va conduce insotit, pe acelasi vehicul, de un instructor din cadrul unitatii autorizate. Examinatorul supravegheaza candidatul dintr-un autovehicul apartinand unitati autorizate si condus de un angajat din cadrul acesteia, iar comunicarea dintre examinator si candidat se realizeaza prin intermediul mijloacelor tehnice de radiocomunicatii.

Mayeiah ureaza mult succes tuturor celor care vor sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: