Kick & Score & Win: Federatia Romana de Fotbal a lansat, azi, programul „Impreuna Suntem Fotbal”, dedicat practicarii acestui sport la nivel de masa.

impreuna suntem fotbal 2 - logo

Este vorba despre dezvoltarea a 11 programe nationale, care includ competitii, dar si actiuni de depistare a talentelor, la nivelul copiilor si tinerilor.

Acest demers va deschide canalele de cultivare a performantei, prin dezvoltarea pasiunii pentru sport, iar participarea este gratuita, indiferent de varsta, sex, ocupatie sau pregatire, profesionala. Obiectivele proiectului sunt: formarea individuala prin valorile sportului, imbunatatirea nivelului general al activitatii fizice in Romania, incluziune si mobilitate sociala, angrenarea structurilor institutionale in dezvoltarea fotbalului, promovarea fotbalului ca fenomen social. Astfel, ne putem intoarce la esenta fotbalului: bucuria si emotiile jocului”, a declarat Razvan Burleanu, presedintele FRF.

Vreau sa subliniez ca doar 0,5 din populatia noastra practica fotbalul, in timp ce media europeana este de 2, 7 la suta din populatia statului respectiv. Programul nostru urmareste ca, pana in anul 2020, 1,5 la suta din populatia Romaniei sa practice acest sport”, a mai precizat seful FRF.

Ciprian Paraschiv, coordonatorul proiectului, manager de dezvoltare fotbalistica in cadrul FRF, a mentionat la randul sau: „Acum se lanseaza patru din cele 11 programe nationale. Ele sunt olimpiadele fotbalului scolar, campionatul national universitar, o competitie dedicata persoanelor cu dizabilitati intelectuale, precum si unul pentru descoperirea copiilor care pactica acest sport la sate”.

 

Burleanu a anuntat, in acest context, ca invingatorii din aceste competitii vor avea ocazia sa insoteasca echipa nationala e fotbal a Romaniei, la EURO 2016.

De asemenea, Ciprian Paraschiv a mai prezicat ca restul de sapte programe nationale urmeaza sa fie lansate, gradual, pe parcursul anului 2016.

In cadrul evenimentul a fost semnat un parteneriat pe o durata de cinci ani, intre FRF, reprezentata de presedintele Razvan Burleanu, si Federatia daneza de fotbal, reprezinta de presedintele acestui for, Jesper Moller.

„Fotbalul poate fi un mijloc de dezvoltare a societatii, in materie de sanatate, de incluziunea si de educatie. Acest lucru e valabil atat in Danemarca, cat si in alte tari. Avem placerea de a semna primul act dintr-o serie de parteneriate internationale, care are rolul de a promova strategia de dezvoltare a fotbalului danez”, a declarat Josper Moller.

De asemenea, presedintele FRF a declarat ca in cadrul parteneriatului cu Danemarca, in afara aspectelor legate de dezvoltarea fotbalului de masa, sunt incluse prevederi care se refera la problemele medicale ori ale scolilor de antrenori.

La eveniment au participat Anghel Iordanescu, selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei, jucatori din generatia de au, reprezentantii FRF si Ligii Profesioniste de Fotbal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: