Fashion: Ralph Lauren, Fondatorul Imperiului de Moda, Se Retrage Din Functia de C.E.O

ralph lauren

Ralph Lauren, chintensenta designului american, designerul care a construit singur un imperiu, se retrage din functia de director executiv al companiei omonime.

Dupa plecarea acestuia, functia de director executiv va fi preluata de catre Stefan Larsson, in varsta de 41 de ani,fost director executiv in cadrul companiilor H&M si Old Navy.

Totusi, numirea unui nou director executiv, din afara companiei, a surpins multi experti din industria modei.

Schimbarea reprezinta, de fapt, o miscare facuta de Ralph Lauren, in incercarea de a redresa situatia financiara a companiei, care in ultimile sase luni a raportat pierderi financiare importante, pretul actiunilor acesteia injumatatindu-se. In ultimele trimestre castigurile companiei au fost determinate de catre divizia Polo si de dolarul puternic.

Intr-un interviu, Ralph Lauren a declarat ca intentioneaza sa ramana activ in cadul companiei si va ocupa functia de presedinte executiv si director de creatie. Iar, Stefan Larsson ii va raporta direct lui Ralph Lauren, desi designerul in varsta de 75 de ani, a caracterizat relatia lui cu mai tanarul designer ca fiind „un parteneriat”.

Larsson va prelua functia de director executiv, al Ralph Lauren Corporation, in luna noiembrie si va face parte, de asemenea, din bordul de conducere al companiei.

„Unul dintre motivele importante care m-au determinat sa ma alatur companiei a fost oportunitatea sa lucrez, cot la cot, cu un asemenea designer, cum este Ralph Lauren”, a declarat Larrson.

„Cand va incepe sa creeze lucruri pe care nu le voi intelege, ma voi retrage”, a declarat Laurent, stand alaturi de Stefan Larsson, intr-unul din birourile sale de pe Madison Avenu, decorat cu roboti de jucarie si civme de cowboy – elemente de design pentru care magazinele Ralph Lauren au devenit atat de cunoscute.

„Nu simt ca fac un pas inapoi”, a mai declarat Lauren.

Cu toate acestea, numirea lui Larsson, reprezinta inceputul unui lung sir de succesiuni , care va avea loc la cele mai cunoscute case de moda americane, printre care Donna Karan si Calvin Klein, care, impreuna, au pus moda americana pe harta modei internationale. Si, totodata, reprezinta sfarsitul erei de aur a designerilor americani postbelici: Donna Karan s-a retras, de la conducerea casei de moda care ii poarta numele, la inceputul acestui an, iar Klein s-a retras de la conducerea companiei, omonime, in anul 2002.

Majortatea brandurilor de moda importante au ales parteneriatele, pentru conducerea companiilor – Yves Sait Laurent si Pierre Berge, Calvin Klein si Barry Scwartz, Valentino si Giancarlo Giammetti, chiar si Armani ales un parteneriat cu Sergio Galeotti (Sergio Galeotti va prelua functia de director executiv al Imperiului Armani, dupa decesul celebrului designer italian Giorgio Armani).

Ralph Lauren s-a ocupat, mai mult sau mai putin, singur de compania sa, cel putin asa s-a intamplat inainte si dupa plecarea lui Roger Farah. Sa ai o viziunea estetica atat de mare, si, in acelasi timp, sa conduci o companie atat de mare, singur, se intampla destul de rar in industria modei.

Designeul Ralph Lauren a prezentat ultima colectie, in cadrul New York Fashion Week, din Septembrie, iar aceasta a fost o oda adusa americanilor din Biarritz. Staruri, de prim rang, precum Jessica Chastain si Julianne Moore s-au numarat printre invitatii casei.

Compania lui Ralph Lauren are o structura piramidala tipica (acelasi model in gasim atat la Calvin Klein , cat si la Michael Kors), cu o linie de lux „Ralph Lauren” si o linie mult mai accesibila „Polo Ralph Lauren” – colectie prezentata, de asemenea, in cadrul New York Fashion Week; linie care genereaza majoritatea castigurilor importante ale companiei Ralp Lauren.

Miscarile recente, cum ar fi angajarea doamnei Valerie Hermann (fosta sefa a St.Lauren), pentru separarea diviziei de lux, precum si deschiderea unui club privat in Milano, sugereaza o noua etapa in dezvoltarea brandului, si transformarea acestuia intr-o afacere de lux, desi numirea lui Larsson ar putea sugera cu totul altceva.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: