Entertainment: Lungmetrajul „Aferim” de Radu Jude – Propunerea Romaniei la Oscar 2016

aferim

 

Lungmetrajul „Aferim”, de Radu Jude, este propunerea Romaniei pentru o nominalizare la categoria „Cel mai bun film intr-o limba straina alta decat engleza” a premiilor Oscar 2016.

Alaturi de „Aferim!”, in aceasta cursa au intreai si peliculele „Cel ales”, de Cristian Comeaga, „Quod Erat demonstrandum”, de Andrei Gruzniczki, „Poarta alba”, de Nicolae Margineanu, „Ana”, de Alexa Visarion, „De ce eu?” de Tudor Giurgiu, „Live”, de Vlad Paunescu, „Comoara”, de Corneliu Porumboiu, „Carmen”, de Doru Nitescu, „Doar cu buletinu la Paris”, de Serban Marinescu, „Terapie pentru crima”, de Cristian Vaslescu, „Cuscrii”, de Radu Potcoava, „Alt Love Building”, de Iulia Rugina, si „Fata cu ochii verzi”, de Mihai Mihaiescu.

Reprezentantii CNC au declarat, mari, pentru Mediafax, ca juriul care a desemnat propunerea Romaniei pentru o nominaliare la Oscar 2016 a fost format din Cristina Corciovescu, Magda Mihailescu, Ileana Barsan, Eugenia Voda, Irina Margareta Nistor, Mihai Fulger, Iulia Blaga si Dana Duma.

Juriul a ales, cu majoritatea voturilor, ca lungmetrajul „Aferim!” sa reprezinte Romania la Oscar 2016.

Scenariul filmului este scris de Radu Jude si Florin Lazarescu, imaginea este realizata de Marius Panduru, montajul ii apartine lui Catalin Cristutiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucretia Bunescu, costumele au fost realizate de Dana Paparuz, scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanta Vintila – Ghitescu, iar producator este Ada Solomon.

„Aferim!”, pentru care Radu Jude a primit trofeul „Ursul de Argint” pentru cea mai buna regie la Festivalul de la Berlin 2015, este un film istoric a carei actiune are loc in Tara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanou), cauta un rob fugar (Cuzin Toma). Din distributie mai fac parte Alexandru Dabija, Luminita Gheorgiu, Victor Rebengiuc si Alexandru Bindea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: