Must See: Delta Dunarii, Transilvania si Maramuresul, Promovate Intr-un nou serial difuzat la Travel Channel

danube delta sunrise

Delta Dunarii, Maramuresul, Transilvania si Bucurestiul vor fi promovate prin intermediul gastronomiei romanesti intr-un nou serial, intitulat „Aventuri cu mancare si vin, in Romania”, care va avea premiera pe 23 mai, de la ora 20.00, la televiziunea Travel Channel.

Seria de documentare „Food and Wine Adventures:Romania/ Aventuri cu mancare si vin, in Romania” este un program prezentat de Jenny  Powell, o cunoscuta vedeta de televiziune din Marea Britanie, si Olivier Magny, un expert in vinuri din Paris.

Noua serie cuprinde sase episoade de cate 30 de minute, care vor fi difuzate in Romania, pe Travel Channel, in fiecare sambata, incepand  din 23 mai, de la ora 20.00.

Seria „Aventuri cu mancare si vin, in Romania” a fost lansata oficiala intr-un eveniment organizat marti seara,la Bucuresti, de reprezentantii companiei  Scropps Networks Interactive, care detine Travel Channel. La eveniment au participat, printre altii, vedeta britanica Jenny Powell si Andrew Grieve, Vice President of Advertising Sales pentru Marea Britanie si regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), in cadrul Scrippes Networks Interactive Inc.

In afara de Romania, noul serial urmeaza sa fie difuzat in urmatoarea perioada in toate cele 130 tari din Europa, Orientul Mijlociu, Africa si zona Asia –pacific in care Travel Channel in prezent, dupa cum au declarat reprezentantii Scripps Networks Interactive Inc.

La evenimentul orgnizat marti seata la Bucuresti a fost proiectat si primul episod din aceasta serie, care este dedicat Maramuresului, orasului Baia Mare si cimitirul de la Sapanta.  Urmatoarele episoade din seria „Aventuri cu mancare si vin, in Romania” sunt dedicate, pe rand, altor zone importante din Romania, respectiv Brasov, Cluj, Constanta, Arad si Bucuresti.

In noua serie, Jenny Powell si Olivier Magny pornesc intr-o calatorie de descoperire culinara prin Romania. Acestia  prezinta mici producatori care lucreaza inca dupa metode traditionale, viziteaza targuri de produse, podgorii si ferme si mananca intr-unele dintre cele mai bune restaurante din tara. In vizita lor, Jenny si Olivier se indreapta spre nord, catre Maramures, inainte de a intra in Transilvania, ajungand in cele din urma pe tarmul Marii Negre.

„Aventuri cu mancare si vin, in Romania” isi propune sa continue campania de promovare a Romaniei, prin intermediul Travel Channel, inceputa prin trilogia documentara „Wild Carpathia”, care  a fost difuzata in perioada 2011 – 2013, la nivel international, de aceasta televiziune. Spre deosebire, insa, de  „Wild Carpathia”, in care Romania a fost promovata si prin intermediul unor personalitati precum printul Charles al Marii Britanii, principesa Margareta si Ivan Patzaichin, noul serial nu va pune accentul pe astfel de persoane celebre, ci pe oameni obisnuiti si pe lucruri si locuri ascunse si inedite.

Filmarile pentru acest serial s-au intins pe parcursul a aproximativ patru saptamani, in septembrie si octombrie 2014, fiind realizate de echipa de Scripps Networks Interactive, care detine Travel  Channel, si de cea a companiei de productiei Tuesday’s Child, in frunte cu producatorul Eoin O’Shea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: