Not So Seroius Business: Barbatii isi doresc neveste supuse, dar fiice cat mai independente

father-and-daughter-recreated-wedding-photos-after-mothers-death-1

Barbatii au pareri foarte diferite despre modul in care ar trebui sa se poarte nevestele, respectiv fiicele lor. Daca in primul caz, majoritatea barbatilor vor ca sotiile lor sa fie cat mai supuse, obediente, cand vine vorba de copiii lor atitudinea se schimba radical.

Conform unui studiu, la care au participat 818 barbati, cei mai multi vor ca fiicele lor sa fie cat mai independente in gandire si ca mod de viata, scrie Yourtango.

Astfel, 66% dintre cei chestionati au declarat ca spera ca fetele lor sa poata trai pe cont propriu, fara sa depinde de vreu barbat. Cand a venit insa vorba despre independenta nevestelor, numai 34% dintre barbati au sustinut ca apreciaza asta. Prin urmare, ei ar dori ca mamele sa fie supuse si dependente de barbatul lor, dar fiicele sa fie pe propriile lor picioare.

De asemenea, studiul a demonstrat ca barbatii apreciaza in special la fiicele lor inteligenta , puterea si faptul ca acestea au principii. Iar la sotiile lor cei mai multi apreciaza mai ales atractivitatea, instinctul matern si dragalasenia.

Aceste standarde foarte diferite pot fi explicate prin modul i n care s-a transformat societatea in ultimii ani. Astfel, pe vremea cand barbatii de azi erau copii, cele mai multe mame erau casnice si doar tatii lucrau, iar acum femeile si barbatii muncesc la fel de mult. De aceea, este posibil ca unii barbati sa isi simta amenintat statutul de „Cap al Familiei” si de „Barbat al casei”, care isi poate impune propriile idei si care este capabil sa intretina singur familia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: