Beauty: Machiajul Natural Se Poarta Vara Aceasta

93628051_4697075_142611naturalweddingmakeup2

Machiajul natural, minimalsit, aproape insesizabil reprezinta principala directie in sezonul cald. Pana si sprancenele, care sezoane la rand s-au purtat cat mai groase, evidentiate cu fard inchis la culoare, pierd teren in fata sprancenelor decolorate ori foarte subtiri, iar clasicul ruj rosu revine in tendinte.

Tendintele in machiaj se decid in culisele marilor prezentari de moda, cand cei mai mari make-up artisti ai lumii cauta sa armonizeze creatia vestimentara cu ceea ce reflecta chipul unei persoane.

Pentru sezonul primavara/vara 2015, cele mai multe case de moda au mers pe machiajul natural, cum am putut vedea la Proenza Schouler, Chloe, Valentino sau Isabele Marant. Mai mult, Marc Jacobs a decis sa trimida modelele pe podimul de prezentare cu „fetele curate”, dupa cum au observat si editorii revistei „Vogue”, pentru a sublinia colectia sa inchinata stilului army.

„Nu este pentru prima data cand am avut ocazia sa vedem manechine nefardate, in culise, dar este prima data cand am avut prilejul sa le vedem defilind fara pic de machiaj, la initiativa lui Marc Jacobs. Probabil ca in acest sezon, cuvintele cel mai des intalnite in caz specialistilor in machiaj au fost „natural”, „minimalist” si „real”, dupa cum puncteaza editorul de moda Lisa Niven pentru editia britanica a publicatiei „Vogue”.

O tendinta la fel de importanta, promovata de Givenchy si Alexander Wang, sunt sprancenele decolorate, care ofera chipului un aer straniu, „de parca si avea in fata ochilor o fiinta de pe alta planteta”, dupa cum noteaza reista „Harper’s Bazaar”, sau in nuante mai deschise decat culoarea parului.

Prin urmare, sprancenele foarte groase si inchise la culoare, reprezentative pentru imaginea modelului Cara Delevingne, nu mai sunt o tendinta exclusiva, chiar daca Delevingne a preferat sa le revopseasca imediat dupa incheierea prezentarii Givenchy.

Alte optiuni sunt reprezentate si de reintoarcerea sprancenelor foarte subtiri, dupa modelul vazut la Miu Miu, sau de propunerea Prada, unde sunt subliniate cu creion negru doar in partea superioara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: