Easter & Cuisine: Chef Scarlatescu, Te Invata Sa Prepari Drop De Miel

catalin - scarlatescu

Stiti sa gatiti drop de miel? Daca nu, celebrul jurat de la Hell’s Kitchen, Catalin Scarlatescu va impartaseste reteta de drop a bunicii sale.

In  Joia Mare, bunica obisnuia sa vopseasca ouale. Nu stiu cand avea timp pentru toate treburile gospodaresti, dar mereu masa ei era incarcata de bunatati. Tot in perioada asta, ne rasfata cu celebra prajitura cu buion, facuta din ingrediente atat de simple, dar cu un gust absoult fabulos. De la bunica mea am mostenit multe retete de suflet, ea era cea care nu stia cu ce bunatati sa ma mai incante”, povesteste Scarlatescu pentru click.ro

Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blanda persoana pe care am cunoscut-o vreodata. Si toate mancarurile ei mi –au ramas in suflet. Nu degeaba se spune ca gustul se formeaza in copilarie si ca mancarea este, in esenta, amintire. De la ea am mostenit si reteta de drop de miel pe care o pregatesc in fiecare an de Paste si pe care astazi vreau sa o imartatesc cu voi”, a postat celebru chef pe contul sau de Facebook.

 

Ingrediente:

  • Organele de la un miel: ficatul, rinichii, plamanii, inima;
  • 250 grame carne de miel;
  • 400 grame ceapa si usturoi verde;
  • 400 grame marar si patrunjel verde;
  • Oua batute (pentru fiecare 1 kilograme de compozitie folosesc opt oua batute);
  • Sare, piper;
  • Ulei de floarea soarelui;
  • Papure.

Mod de Preparare

Organele si carnea se taie cuburi mari si se calesc in tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare si piper. Apoi le dam deoparte si le lasam la scurs. 25% din compozitie se taie cuburi, restul se toaca la masina. Ceapa si usturoiul verde se toaca marunt si se prajesc in tigaia in care am calit organele. Lasati sa se evapoere toata apa din tigaie.

Mararul si patrunjelul se toaca „aproape fin”. toate se amesteca bine. Inca putin si aceasta reteta de drop de miel va fi gata. Cum spuneam, pentru fiecare 1 kilogram de compozitie amestecati 8 oua batute omleta. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Inveliti compozitia intr-un prapure si dati la cuptor la 140C, pentru 50 de minute. Se serveste rece si, optional, cu mustar alaturi. Sa aveti un Paste linistit!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: