Easter Celebrations: Traditii de Paste in Grecia

easter in grace 1

De Paste, grecii sarbatoresc cu miel indiferent in ce colt de  lume se gasesc. Pregatirile le incep din Saptamana Mare in care se rosesc oua, framanta pâinicile dulci numite Tsourenki aromate cu esenta de portocala si Mahlob (un condiment obtinut din semintele fructelor ciresului St. Lucia) si pregatesc lumanarile speciale pe care le fac cadou in ziua de Paste.

Vedeta meselor grecesti este, insa, mielul, rumenit in cuptor la foc mic, pe un pat de ierburi aromatice si ulei de masline. Il servesc langa un pahar de vin rosu, sos de menta sau salate proaspete si o supa de maruntaie de miel numita Mayirista. Prajitura preferata nu este cozonacul, ci niste painici facute din suc de portocale si seminte de susan numite Koullourakiak, dar si celebrele baclavale cu mult nuca.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: