What’s buzz: Din ciclul romanul se pricepe la toate, Olivia Steer O Critica Pana Si Pe Angelina Jolie Cu Privire La Decizia Luata De A-si Extirpa Ovarele Pentru A Scapa de Cancer.

 angelina - jolie - 1

Olivia Steer nu este de acord cu decizia pe care a luat-o Angelina Jolie. Ea considera ca actrita a facut o mare greseala extirpandu-si ovarele.

Din frica teribila de a nu face cancer ovarian, Angelina Jolie si-a extirpat ovarele si trompele uterine, desi era sanatoasa, iar asta la doi ani dupa ce si-a amputat ambii sani perfect sanatosi, decizie luata tot sub imperiul fricii de moarte. In ambele cazuri, a indemnat femeile perfect sanatoase, trecute de 30 de ani, sau care au deja copii, sa-i urmeze exemplu, campanie de mutilare sustinuta de toata mass – media si glorificata de lumea medicala, ca fiind un act de mare responsabilitate si curaj. La polul opus se afla Livia Bonarov, bolnava de cancer in stadiul III, cu sanse de supravietuire minime spre deloc, dar care n-a vrut sa stie ce-i frica”.

Medicul Specialist Cristina Dobre contrazice teoria Oliviei Steer, intr-un interviu acordat ziarului Ring, preluat de evzmonden.ro

In mare parte, cancerele de san sunt dependente de estrogeni, produsi cel mai mult de ovare. Daca ai cancer de san care este estrogenodependent, scoti tumoarea, apoi faci radioterapie sau chimoterapie. In functie de rezultatul histopatologic, daca e vorba de un cancer malign confirmat, trebuie sa elimini din organism orice sursa de estrogeni. Si atunci se scot si ovarele la un an, doi dupa interventia chirurgicala de scoatere a sanilor. Ovarectomia (scoaterea ovarelor) e complementara mastectomiei (scoaterea sanilor). Aceste interventii asigura o rata de supravietuire mult mai mare. Ovarectomia se face doar la femeia tanara care produce estrogeni. Ovarele femeilor la menopauza nu mai produc estrogeni” a explicat specialistul.

Olivia Steer ar trebui sa ceara si parerea persoanelor competente, sau cel putin sa faca un search pe Google, inainte sa emita pareri cu privire la cancer, pentru care nu are nici un fel de competenta medicala. Este usor sa emitem pareri, dar atunci cand esti persoana publica ar trebui sa nu te apuci sa postezi ce-ti trece prin cap. In plus, Angelina Jolie a declarat, faptul ca in urma testelor facute a fost depista gena  specifica cancerului. Mai mult, mama, bunica si matusa ei au murit de cancer ovarian, respectiv de san.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: