Woman’s Life: Angelina Jolie Pitt – Diary of a Surgery

angelina - jolie - 2

Actrita americana Angelina Jolie s-a supus unei operatii preventive de extirpare a ovarelor cu scopul de a preveni cancerul, o boala care  a provocat moartea mamei, a bunicii si a matusii sale.

Actrita a facut aceste dezvaluiri in articolul publicat marti de ziarul The New York Times, sub titlul „Angelina Jolie Pitt: Diary of a Surgery”.

Jolie, in varsta de 30 de ani si care in urma cu doi ani s-a supus unei duble mastectomii, a fost operata saptamana trecuta pentru a-i fi extirpate ovarele si trompele lui Faloppio.

„Am planuit acest lucru de mult timp. Este o operatie mai putina complezxa decat o masectomie dar efectele sunt mai severe. Obliga o femeie sa intre in menopauza fortata”, scrie actrita.

La fel cum a explicat in urma cu doi ani, aceluiasi zia, operatia de masectomie, Jolie dezvaluie acum ca a luat decizia de a face acest lucru public, pentru ca „alte femei expuse acestui risc sa cunoasca optiunile care exista”.

 „In urma cu doi ani am scris despre faptul ca m-am supus unei duble mastectomii preventive. O simpla analiza de sange a dezvaluit ca sufar de o mutatie genetica (…) cu un risc estimat la 87 la suta pentru a dezvolta un cancer mamar si de 50 la suta pentru un cancer ovarian. Mi-am pierdut mama, bunica si matusa din cauza cancerului”,  a explicat Angelina Jolie.

Actrita a decis atunci „sa urmareasca orice informatie care i-ar putea fi utila”, precum extirparea preventiva a ovarelor, pentru care Angelina s-a pregatit „fizic si emotional”. „In acest fel copiii mei nu vor putea spune niciodata: mama a murit de cancer la ovare”, a precizat Angelina Jolie, mama a sase copii impreuna cu partenerul ei de viata, actorul Brad Pitt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: