Etiquette: Cum Sa Aranjam Masa de Paste

images9LJLJCZZ

Nu stii niciodata in ce parte a farfuriei se pun furculitele? Sau care este ordinea in care asezi paharele pe masa? Sau, daca esti la restaurant, ce tacamuri sa folosesti si in ordine?

Anna Post, stra-stranepoata lui Emily Post, o autoare americana celebra pentru regulile de eticheta, a explicat pentru TED cum se arajneaza o masa „ca la carte”.

Iata Cateva Dintre Regulile Pe Care Trebuie Sa Le Stii:

  • Foloseste intotdeauna un suport pentru farfurie sau o fata de masa, pentru ca vasele sa nu stea direct pe masa.
  • Incepe cu tacamurile pentru felul principal, asezand furculita in partea stanga, iar cutitul in partea dreapta (asa cum le vei si folosi apoi ca sa mananci). Atentie: aseaza cutitul intotdeauna cu lama indreptata catre farfurie, nu catre exterior.  Apoi, cand incepi sa mananci, foloseste tacamurile dintre exterior spre interior. Lingurita sau furcurita pentru desert se punte in partea de sus a farfuriei.
  • Farfuria de paine se pune in partea din stanga sus.
  • Paharele de apa si vin se pun in partea din dreapta, in ordinea urmatoare: primul, in stanga, este paharul de apa, iar in dreapta lui vine cel de vin.
  • Servetelul de masa se pune in stanga furculitelor. Daca insa nu ai prea mult spatiu, il poti pune pe farfurie.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: