Anti – Aging Solutions: Unul dintre secretele incetinirii procesului de imbatranire este Coenzima Q10

imagesPZLZSCGY

Descoperita in 1957, Ubiquinona, respectiv Coenzima Q10, este capabila sa reduca viteza normala de imbatranire a organismului cu aproape 80%.

Constatarea a fost facuta in urma unui studiu recent realizat de catre New England Institute. Remarcabilul rezultat anti – imbatranire este posibil prin cresterea nivelului energetic, stimularea imunitara si blocarea actiunii radicalilor liberi care degenereaza celula. Totodata, Q10 are o structura foarte asemanatoare cu cea a vitaminei E, dar efectul antioxidant al coenzimei este de aproape doua ori mai puternic.

De asemenea, s-a demonstrat ca Q10 stimuleaza metabolismul colagenul, prevenind, pe de-a parte, aparitia ridurilor, iar, pe de alta parte, diminuandu-le pe cele deja formate. In plus, furnizeaza celulelor energia necesara procesului de regenerare a pielii.

Productia naturala a coenzimei incepe sa scada dupa varsta de 30 de ani iar dupa varsta mijlocie carentele de coenzima Q10 sunt deja unele serioase. Pentru a se pastra cantitatea necesara de Q10 din sange, stimuleaza productia de Q10 a organismului.

Surse de Q10

Carnea de peste (sardina si tonul) contine o cantitate redusa de Q10, dar ea se mai gaseste in uleiul de soia, alune, oua, spanac, broccoli, etc.

Din pacate, prin gatire indelungata si preparare termica la temperaturi inalte coenzima devine inactiva. Iar Q10 din suplimente este mai bine absorbita daca este ingerata concomitent cu alimente cu continut mai mare de grasimi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: