Arount The World: Facebook A Eliminat Emoticonul Feeling Fat/Ma Simt Gras

facebook 2

Facebook a eliminat emoticonul „feeling fat/ma simt gras”, ca urmare a presiunii exercitate asupra retelei de socializare de activisti online care sustineau ca acest status promova comportamente autodistructive ale utilizatorilor. Eliminarea emoticonul „feeling fat/ma simt gras” s-a produs dupa ce in mediul online a fost promovata o petitie prin care a fost solicitat acest lucru. Aceasta petitie a strans peste 16.000 de semnaturi, conform theverge.com.

„Am aflat de la comunitatea noastra ca listare starii <<feeling fat/ma simt gras” ca optiune poate determina o crestere a imaginii negative asupra corpului, in  special pentru persoanele care se confrunta cu tulburari de alimentatie. Astfel, vom inlatura starea <<feeling fat/ma simt gras>> din lista optiuni”, a declarat un purtator de cuvant al Facebook pentru time.com

Semnatarii petitiei online au sustinut faptul de a fi gras nu este un sentiment si, prin folosirea acestui emoticon, prezentat intr-o maniera grafica pozitiva, Facebook a incurajat o imagine negativa a corpului in randul tinerelor. Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,35 de miliarde de utilizatori activi in fiecare luna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: