Coffee Society: Prepara O Ceasca De Ceai Dupa Standardele Britanice

images04KL34CZ

Britanicii, ca natiune iubitoare de ceai, sunt preocupati de raspunsul la o dezbatere istorica in legatura cu momentul in care se adauga laptele in ceasca de ceai, la inceput sau la sfarsit, pentru a face ca savuroasa licoare sa aiba un gust perfect, relateaza telegraph.co.uk.

 

Potrivit British Standards Institution (B.S.I), infiinta in anul 1901 si care creeaza standardele pentru companii din intreaga lume, ceaiul ar trebui sa fie fiert intr-o oala, iar laptele trebuie sa fie pus in ceasca inainte ca ceaiul sa fie turnat.

 

Pentru fiecare 100 ml de apa ar trebui sa existe doua grame de ceai, iar apa nu trebuie sa fie mai fierbinte de 85Cesius, astfel incat laptele sa nu fie oparit. Un astfel de incident ar fi putin probabil daca se respecta si regula ca ceaiul sa fie lasat in oala, la  infuzat, timp de sase minute, pentru a extrage aromele la maximum, mai relateaza site-ul britanic.

„Daca se adauga laptele ulteiror, experienta a aratat ca cele mai bune rezultate se obtin atunci cand temperatura lichidului este situata in intervalul 65 si 800 Celsius in momentul  in care se adauga laptele”, precizeaza British Standards Institution.

Ceasca ar trebui sa  fie „de portelan alb sau faianta cu marginea zimtata partial” . La fiecare ceasca de ceai ar trebui adaugat in jur de 5 ml de lapte daca ceasca este mare (intre 57mm si 63mm) sau jumatate din aceasta cantitate, daca ceasca este mai mica (aproximativ 49 inaltime).

Organizatii precum Asociatia Producatorilor de Ceai Britanici, Comitetul Comertului cu Ceai si Ministerul Agriculturii, Pescuitul si Alimentatiei au ajutat la crearea standardelor, care au fost dezvoltate in anul 1980 pentru a-i ajuta pe degustorii de ceai profesionisti.

Nu toata lumea este de aceeasi parere cu BSI in ceea ce priveste tehnica prepararii ceaiului, mentioneaza site-ul telegraph.co.uk. Scriitorul George Orwell a fost probabil cel mai faimos fan al turnarii laptelui la sfarsit in ceai, sustinand ca turnarea ceaiului la inceput si amestecarea lui prin revarsare permite reglarea canitatii de lapte care se va adauga ulterior.

Insa experimentele efectuate la Universitatea Loughborough din Marea Britanie in anul  2003 au descoperit ca adaugarea laptelui dupa ce a fost turnata in ceasca apa fierbine incalzeste laptele inegal, facand ca proteinele din lapre sa se stranga in grupuri si afectand astfel negativ gustul ceaiului.

Cu siguranta, rabdarea pare sa fie un ingredient vital: un studiu efectuat in 2011 de Cravendale, cel mai mare brand de lactate din Marea Britanie, a constatat ca ceasca de ceai perfecta are nevoie de opt minute (doua minute, cu frunzele de ceai si sase minute dupa aceea) inainte de a junge la aroma si temperatura optime.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: