Around the World:Cincizeci de umbre ale lui Grey/Fifty Shades of Grey, considerat „cel mai provocator film al ultimului deceniu”, a fost interzis in China si in alte tari.

images

Cincizeci de umbre ale lui Grey/Fifty Shades of Grey, considerat „cel mai provocator film al ultimului deceniu”, a fost interzis in China si in alte tari.

Filmul a fost distribuit, in aceasta saptamana, pe 57 de piete internationale, inclusiv in Franta, unde poate fi vizionat de persoanele cu varsta de peste 12 ani informeaza Reuters.

Lungmetrajul spune povestea unei relatii erotice dintre un om de afaceri si o tanara si include scene de sex, care implica biciure si supunere.

In China, a doua cea mai mare piata de film din lume, acesta pelicula nu va fi distribuita. Pelicula cu scene explicite de sex, de obicei, nu trec de cenzura guvernamentala, informeaza Reuteurs. Printre tarile care au refuzat sa proiecteze filmul in cinematografe se numara Malaysia, Indonesia si Kenya.

In Malaysia, seful consiliului de cezura a productiilor cinematografice a considerat ca pelicula contine „mai multa pornografie decat film”, potrivit publicatiei Variety, iar distribuitorul din Indonesia a spus ca lungmetrajul nu a trecut de standardele de cenzuara ale tarii. In shimb, autoritatile kenyene nu au oferit nici un motiv pentru interzicerea filmului, insa acestea obisnuiesc sa cenzureze continutul sexual explicit. De exemplu, au interzis filmul „Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street”, de Martin Scorsese, care contine imagini cu scene de sex si consum de droguri.

La premiera de la Londra a filmului, autoarea trilogiei „Cincizeci de umbre ale lui Grey/Fifty Shades of Grey”, scriitoarea E.L.James, a spus ca si volumele au fost interzise in unele tari.

In ciuda faptului ca pelicula a fost interzisa in mai multe tari, criticii de film au considerat ca scenele de sex din adaptarea cinematografiei sunt mai „blande” decat cele din carte.

In cele mai multe tari, filmul a fost bine primit, iar analistii de box office preconizeaza vanzari mari de bilete. Filmul este distribuit in tari ca Marea Britanie, Germania, Hong Kong, Australia, Rusia, Singapore, Romania.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: